Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2006

Το πρώτο ”φάουλ” του κ. Μπέζα;

Εντελώς ξαφνικά (και με επίσημη ημερομηνία λήψης της τη… Μεγάλη Πέμπτη!) ήλθε η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Μπέζα, να ανακαλέσει τις άδειες πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα ΚΑΕ, οι οποίες είχαν δοθεί από τους προκατόχους του, δύο διαφορετικών κυβερνήσεων (μία εκ των οποίων είναι βεβαίως η υφιστάμενη!).

Είχαν άραγε εκείνοι άδικο και ο κ. Μπέζας απλώς επανέφερε την τάξη προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον;

Τα σχετικά επιχειρήματα δείχνουν αίολα. Προφανώς όταν το Δημόσιο εκχωρεί αφορολόγητες πωλήσεις, γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν θα εισπράξει φόρο, ενώ το ενδεχόμενο να γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα οι φορτηγατζήδες για να μεταπωλήσουν τα καύσιμα από το… ντεπόζιτο του φορτηγού τους ακούγεται έως και γελοίο (ιδίως όταν υπάρχουν αφορολόγητα και από την άλλη πλευρά των συνόρων, με πιο φτηνό ντίζελ!).

Όσο για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, με τόσες καταγγελίες περί λαθρεμπορίου στο χώρο, ό,τι και να σας πούμε, θα σας... γελάσουμε!

Και από την άλλη, πώς γίνεται να ανακαλείται έτσι, χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση ή διαβούλευση με τον άμεσα ενδιαφερόμενο (που το έμαθε από τον... ηλεκτρονικό Τύπο), ένα σύμπλεγμα αδειών επί του οποίου έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από μια εισηγμένη εταιρία;

Θυμίζουμε ότι μόλις προ ολίγων ημερών η διοίκηση των ΚΑΕ (προφανώς… ανυποψίαστη για τις προθέσεις του κ. υφυπουργού) είχε ανακοινώσει επίσημα σημαντική επέκταση του αριθμού των πρατηρίων της στην παραμεθόριο!

Η συνέχεια στα δικαστήρια, καθώς τα ΚΑΕ δεν πρόκειται προφανώς να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια σε αυτή την εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v