Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 24 2006

Το ”θησαυροφυλάκιο” της C.A. και η Εμπορική

Όσοι έχουν ενδιαφέρον για την υπόθεση της Εμπορικής, σκόπιμο θα ήταν να διαβάσουν το άρθρο του γνωστού Lex των ”Financial Times”, το οποίο αναδημοσιεύεται στα ελληνικά στη πρώτη σελίδα του euro2day.gr (στο τμήμα όπου βρίσκονται τα θέματα από το FT.com).

Εμείς απλώς σημειώνουμε τη διαπίστωση του Lex ότι η μεγάλη γαλλική τράπεζα διαθέτει… 25 δισ. ευρώ στο ”θησαυροφυλάκιό” της για εξαγορές (συνυπολογιζόμενων και των ποσών που μπορούν να καταβάλουν μέσω αυξήσεως οι μέτοχοί της), οπότε, αν θέλει, μάλλον δεν… κωλύεται να εξαγοράσει την Εμπορική!

Το θέμα, λοιπόν, είναι αν θα θελήσει να το κάνει.

Και γιατί όχι, θα πείτε, μήπως δεν τραβιούνται τόσα χρόνια με τη συγκεκριμένη τράπεζα, μήπως δεν την ξέρουν καλύτερα από τον καθένα; Μήπως δεν έχουν ήδη βάλει λεφτά, και μάλιστα μπόλικα; Μήπως δεν έχουν ήδη κοινές θυγατρικές;

Πάααρα πολύ σωστά. Οπότε, αν κολλήσουν, πού θα κολλήσουν;

Μα στην… τιμή.

Γι’ αυτό και αξίζει να διαβάσετε το κείμενο του Lex, για να δείτε το ”κλίμα” στο εξωτερικό και να καταλάβετε ότι εδώ κυκλοφορούν πολλά… φούμαρα ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση!

Παρά τον κίνδυνο λοιπόν να θεωρηθούμε… πράκτορες των Γάλλων, θα αποτολμήσουμε μια πρόβλεψη. Αν δεν την αγοράσουν την τράπεζα οι της Credit Agricole, δύσκολα θα τη δούμε να πουλιέται μέσα στο χρόνο!

Για κανένα placement, το συζητάμε! Κι έχει ο Θεός μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v