Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2006

Τα ΚΑΕ και τα ”άλλα έσοδα” που έκαναν τη διαφορά!

Παρατηρητικοί αναγνώστες αναρωτιούνται από πού προέρχονται και σε τι αφορούν τα ”άλλα έσοδα” που κατέγραψαν στο α’ εξάμηνο του 2006 τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, τα οποία μάλιστα για το εν λόγω διάστημα αποτελούν περίπου το 9% του συνολικού κύκλου εργασιών της εισηγμένης και ένα σημαντικό μέρος του ποσοστού αύξησης των εσόδων.

Συνεργάτης της στήλης απευθύνθηκε στη διοίκηση της εταιρείας και έμαθε ότι στο εν λόγω κονδύλι περιλαμβάνονται έσοδα από ειδικές συμφωνίες που συνάπτουν τα ΚΑΕ με τις εταιρείες–πελάτες τους, και οι οποίες επιθυμούν έξτρα χώρο και ειδική προβολή προϊόντων στο πλαίσιο των προωθητικών τους ενεργειών.

Σ’ αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται εταιρείες καλλυντικών, τροφίμων, ποτών και τσιγάρων, οι οποίες κατά καιρούς υποστηρίζουν το λανσάρισμα των προϊόντων τους πληρώνοντας αδρά για την προβολή εντός των εμπορικών χώρων που ελέγχουν τα ΚΑΕ.

Τα συγκεκριμένα έσοδα παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 50% στη χρήση του 2004, εποχή που ευλόγως οι μισθωτές –αναμένοντας την αυξημένη κίνηση της ολυμπιακής περιόδου- πλήρωσαν κάτι παραπάνω για την υποστήριξη των επώνυμων προϊόντων τους.

Η τάση αυτή, σύμφωνα με στελέχη των ΚΑΕ, δεν ανακόπηκε τα επόμενα χρόνια. Μάλλον το... αντίθετο!

Έτσι, στο α’ εξάμηνο του 2006 η αύξηση των συγκεκριμένων εσόδων ανήλθε στο 85,9%, ποσοστό που ωστόσο θα υποχωρήσει στο σύνολο του 2006, καθώς ο κύριος όγκος αυτών των έξτρα εσόδων εισρέει κυρίως στο πρώτο μισό του έτους, προκειμένου οι εταιρείες-μισθωτές να προλάβουν την αυξημένη θερινή ταξιδιωτική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v