Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2013

Η κατσάδα στο Σωκράτη και σφηνάκια για ΕΤΕ-ψάρια

Η κατσάδα στο Σωκράτη και σφηνάκια για ΕΤΕ-ψάρια

INTRALOT: Έκπληξη προκάλεσε το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στη χθεσινή ετήσια τακτική συνέλευση της Intralot από τους μετόχους μειοψηφίας.

Η συνέλευση λοιπόν άρχισε με τη (σχεδόν πανηγυρικού τύπου) ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου Κων/νου Αντωνόπουλου για μεγάλα μεγέθη και ανοδικές προοπτικές, για να συνεχιστεί με ένα βίντεο μισάωρης(!) τουλάχιστον διάρκειας, στο οποίο γύρω στα δέκα στελέχη του ομίλου μιλούσαν σε πνεύμα ανάλογο με αυτό του διευθύνοντος συμβούλου.

Η ατμόσφαιρα όμως χάλασε όταν μέτοχοι μειοψηφίας που έλαβαν στη συνέχεια τον λόγο εξέφρασαν έντονα τη δυσφορία τους (και όχι πάντοτε με... πολιτικά ορθό τρόπο) σχετικά με το χαμηλό μέρισμα, με τις αποδοχές της διοίκησης και κάποια άλλα (όχι πάντοτε κατανοητά) ζητήματα.

Πάντως, ορισμένες κινήσεις της διοίκησης δεν ευνόησαν στον γρήγορο κατευνασμό του κλίματος.

Όπως για παράδειγμα η δήλωση του προέδρου της Intralot Σωκράτη Κόκκαλη πως «στα ανεπτυγμένα χρηματιστήρια όπως π.χ. στη Νέα Υόρκη οι εταιρείες δεν διανέμουν μέρισμα».

Ή το ότι χρειάστηκαν δύο παρεμβάσεις μετόχων για να ανακοινωθεί το ύψος των αποδοχών των μελών του Δ.Σ. που είχε τεθεί προς ψήφιση, καθώς η διοίκηση επέμενε στο σλόγκαν «οι αμοιβές θα είναι ίδιες με τις περυσινές» (χωρίς να λέει πόσες ήταν πέρυσι).

 

ΕΘΝΙΚΗ: Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο το NYSE, μπορεί να προβεί σε διαγραφή των ADRs της Εθνικής, εάν η τράπεζα δεν πληροί κατ’ εξακολούθηση ορισμένα κριτήρια εισηγμένων εταιρειών και ιδιαίτερα αυτό που αφορά το εύρος τιμής της μετοχής (price condition). 

Σύμφωνα με το κριτήριο αυτό, εάν η τιμή των ΑDRs πέσει κάτω από το 1 δολάριο για συνεχόμενη περίοδο 30 ημερών διαπραγμάτευσης, τα ADRs θεωρούνται ότι δεν πληρούν το κριτήριο και υπόκεινται σε πιθανή αναστολή και διαδικασία διαγραφής από το NYSE. 

Στις 10 Απριλίου 2013, η τράπεζα ενημερώθηκε από το NYSE ότι η τιμή των ADRs της ήταν χαμηλότερη των κριτηρίων. 

Στις 17 Απρ 2013, η ΕΤΕ ενημέρωσε τo NYSE για την πρόθεσή της να διορθώσει την αδυναμία αυτή. Σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες του NYSE, η τράπεζα έχει χρονικό περιθώριο έξι μηνών να λάβει τις απαιτούμενες ενέργειες για να επαναφέρει την τιμή των ADRs πάνω από 1 δολάριο. 

Εάν η τιμή των ADRs δεν είναι άνω του 1 δολ. για περίοδο 30 συνεχόμενων ημερών διαπραγμάτευσης εντός 6 μηνών, το NYSE θα ξεκινήσει διαδικασίες αναστολής και διαγραφής.

 

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Η υποχώρηση (διόρθωση) των τιμών στην τσιπούρα θα επιδράσει αρνητικά στην αξία των βιολογικών αποθεμάτων, ενώ ανοδικά στο κόστος θα επηρεάσει η μεγάλη αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών.

Γκρίζα λοιπόν αναμένονται τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v