Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2006

Η ΕΛΒΙΕΜΕΚ και η το εμπορευματικό κέντρο

Ουσιαστικά η ΕΛΒΙΕΜΕΚ είναι μια εταιρία που σήμερα δεν έχει δραστηριότητα (τζίρος εξαμήνου μόλις 97 χιλιάδες ευρώ), ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ανέρχεται σε μόλις... οκτώ.

Ωστόσο, διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική της αξία, ενώ το βασικό περιουσιακό της στοιχείο (όχι όμως και το μόνο) είναι ένα μεγάλο ακίνητο (850 στρεμάτων!) που διαθέτει στη Βοιωτία, όπου και προτίθεται να δημιουργήσει ”το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα στη Νότια Ευρώπη”.

Η διοίκηση μάλιστα της εισηγμένης υπολογίζει ότι οι σχετικές άδειες θα έχουν εκδοθεί έως το τέλος του έτους.

Στο μεταξύ, η εταιρεία δήλωσε στις 4 τρέχοντος ότι θα επαναδημοσιεύσει στις 12 τρέχοντος (δηλαδή χθες) τις οικονομικές της καταστάσεις, κι αυτό:

”Προκειμένου να άρει τις όποιες επιφυλάξεις (σ.σ. από την πλευρά του ορκωτού) υπάρχουν στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις α΄ τριμήνου και εξαμήνου, αποτιμώντας το συγκεκριμένο ακίνητο (σ.σ. που θα γίνει εμπορευματικό κέντρο) σε αξία τέτοια ώστε να μη λαμβάνεται υπόψη η βέλτιστη χρήση του”.

Έτσι, θα είναι τυπικά απολύτως εντάξει απέναντι στις υποχρώσεις που έχουν θεσπίσει (και τηρούν) οι Αρχές της Κεφαλαιαγοράς.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το ύψος της νέας αποτίμησης του σχετικού ακινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v