Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2006

ΕΥΡΩΣ: Ο τελευταίος να κλείσει την... πόρτα!

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν και νέες διοικητικές μεταβολές να επέρχονται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των Ευρωσυμμετοχών Κεφαλαίου, παρά το γεγονός ότι μόλις μέσα στον Ιούλιο είχαμε την παραίτηση τριών μελών του Δ.Σ., ένας εκ των οποίων ήταν και γενικός διευθυντής της εισηγμένης εταιρίας.

Αλλά και το προηγούμενο management δεν ήταν και τόσο ”παλιό”, καθώς είχε αναλάβει γύρω στις εκλογές του 2004, όταν το δίδυμο Γλυνιαδάκη-Βαρθολομαίου είχε οδεύσει προς την ΕΥΔΑΠ.

Οι ανακατατάξεις στελεχών ίσως να μην έλεγαν και πολλά πράγματα, αν οι Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου δεν αντιμετώπιζαν πολύ σημαντικά προβλήματα.

Τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης στις αρχές του έτους ήταν έντονα αρνητικά και το πρώτο εξάμηνο της χρήσης ήταν ζημιογόνο.

Τα ίδια κεφάλαια στις 30 Ιουνίου έκλεισαν ”στο συν”, λόγω του ράλι που έκανε στο ταμπλό η θυγατρική Περσεύς. Έλα όμως που από τις 30 Ιουνίου η τιμή της μετοχής του Περσέα άρχισε να υποχωρεί και πάλι…

Ακόμη, τα δάνεια της εταιρίας μπορεί μεν να είναι μακροπρόθεσμα, αλλά είναι μεγάλα κι επίσης είναι αμφίβολο το πώς θα καταφέρει η εισηγμένη να τα αποπληρώσει: μερίσματα ουσιαστικά δεν εισπράττει, ενώ επίσης σε περίπτωση πώλησης συμμετοχών (Περσεύς, Sofitel, Unibrain, Μαλτέζος, κ.α.), το πιθανότερο είναι ότι τα χρήματα θα τα εισπράξουν οι τράπεζες (λόγω υποθηκών) και όχι η εισηγμένη.

Σε ότι αφορά τώρα τη δικαστική απαίτηση των Ευρωσυμμετοχών Κεφαλαίου από τις ΗΠΑ (από την περίοδο που αποσκοπούσε να επεκταθεί στην επενδυτική αγορά της χώρας, η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο ακόμη.

Υπάρχει βέβαια και η επιλογή της αύξησης κεφαλαίου, αλλά είναι αμφίβολο το κατά πόσο ο βασικός μέτοχος Μίνωας Κυριακού προτίθεται να βάλει κι άλλα λεφτά στην εταιρία, πέρα από τα αρχικά κεφάλαια που κατέβαλε και πέρα από εκείνο το ποσό που έχει επιπλέον δανείσει την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v