Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2006

EΥΡΟΜ: Οι...”στρατηγικοί” και το... στόρι με ΑΧΟΝ

Μπορεί να έχουν γραφεί δεκάδες δημοσιεύματα κατά τους τελευταίους μήνες για τις συζητήσεις προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή από το εξωτερικό –με το αμερικανικό fund Patron να αποτελεί ένα από τα πολλά ονόματα- ωστόσο στρατηγικοί επενδυτές στην Euromedica φαίνεται ότι ήδη υπάρχουν, και μάλιστα κατέχουν το 6,90% του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης!

Αυτό προκύπτει από την επίσημη παρουσίαση της εταιρίας που γίνεται το διάστημα αυτό σε διάφορα θεσμικά χαρτοφυλάκια, καθώς στη σελίδα της μετοχικής σύνθεσης αναφέρονται ως μέτοχοι ο oμιλος Axon με 75,88%, στρατηγικοί επενδυτές με 6,90%, θεσμικοί επενδυτές με 4,45%, το επενδυτικό κοινό με 12,17%, ενώ το 0,66% αποτελεί ίδιες μετοχές.

Αφού λοιπόν σχολιάσουμε το πολύ χαμηλό free float της μετοχής (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πορεία της στο ταμπλό) δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε και τις πληροφορίες που θέλουν ο στρατηγικός επενδυτής να είναι γνωστός χρηματιστής (γνωστός επίσης και για το... ταμπεραμέντο του) μαζί με τη σύζυγό του.

Να περάσουμε όμως και στα πιο ουσιαστικά σημεία. Σύμφωνα με τη φημολογία της αγοράς, ο βασικός μέτοχος του ομίλου θέλει να οδηγήσει την αύξηση κεφαλαίου της Euromedica ”στα ψηλά” και προς την κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσει και τα σαφώς ανοδικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Αν όμως γίνει η αύξηση κεφαλαίου κατά αυτόν τον τρόπο θα ”παιχτεί” μάλλον και το ζήτημα της μετοχής της μητρικής Axon Holdings, που θα φαίνεται υποτιμημένη σε σχέση με την αποτίμηση της θυγατρικής της Euromedica, άρα θα δικαιούται και αυτή να ανεβεί αναλόγως.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν σενάρια που όταν δεν επιβεβαιώνονται τιμωρούν παραδειγματικά όσους αποφάσισαν να ”ανεβούν στο τρένο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v