Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2013

Οι χαμηλοί τόνοι της Σαράντης και σφηνάκια για ΤΠΔ και Space

Οι χαμηλοί τόνοι της Σαράντης και σφηνάκια για ΤΠΔ και Space

Σαράντης: To guidance για φέτος που είχε δώσει προ ολίγων μηνών η εισηγμένη μιλούσε για περιορισμένη αύξηση τζίρου (από τα 236 στα 246 εκατ. ευρώ) και για άνοδο καθαρών κερδών από τα 12,15 στα 13,9 εκατ. ευρώ (κάπου στο +14%).

Τα κέρδη εξαμήνου ωστόσο του 2013 ήταν πολλαπλάσια των αντίστοιχων περυσινών (6,32 εκατ. έναντι 2,99 εκατ. ευρώ), χωρίς ωστόσο στις λογιστικές της καταστάσεις η εισηγμένη να κάνει έστω και νύξεις για αναθεώρηση προβλέψεων.

Αντίθετα, εξακολουθεί να κρατάει χαμηλούς τόνους:

Πρώτον, αποδίδοντας τη μεγάλη αύξηση κερδών του πρώτου εξαμήνου στον έλεγχο των λειτουργικών δαπανών, στην τόνωση της ρευστότητας και στις ευνοϊκότερες συμφωνίες προμήθειας υλών και υπηρεσιών.

Και δεύτερον, θεωρώντας το 2013 δύσκολη περίοδο, όπου πρέπει να συνεχιστούν οι αμυντικές πολιτικές σε ό,τι αφορά το κόστος και τους κινδύνους.

Ας δούμε εάν αλλάξει κάτι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. 

 

Space Hellas: Τον στόχο της Space Hellas για επέκταση της εισηγμένης και σε νέες αγορές επισήμανε ο νέος πρόεδρός της Σπύρος Μανωλόπουλος σε επιστολή του «προς φίλους και συνεργάτες».

«Ήδη, με την ίδρυση δύο νέων εταιρειών στη Μάλτα και στη Σερβία έχουμε ενισχύσει την παρουσία της Space Hellas στη νότια Ευρώπη και θέτουμε τις βάσεις για την είσοδό της και σε νέες αγορές» αναφέρει το συγκεκριμένο απόσπασμα.

 

Παρακαταθηκών και Δανείων: Την ώρα που η τρόικα απαιτεί να σταματήσει να χορηγεί νέα δάνεια, μεταξύ άλλων και σε δήμους που μπορούν να βρουν χρηματοδότηση από εμπορικές τράπεζες, η διοίκησή του εξασφάλισε δάνειο 100 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση έργων από δήμους, όπως οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, εξοικονόμησης ενέργειας (πρόγραμμα «εξοικονομώ») κ.ά. στη διετία 2014-15.

Αν μάλιστα συνυπολογισθεί ότι τα 100 εκατ. ευρώ μπορούν να... αβγατίσουν και να φθάσουν στα 200 - 300 εκατ. ευρώ, χάρη και στη χρηματοδότηση από το Παρακαταθηκών και Δανείων, τότε το κονδύλι για εκατοντάδες μικρά έργα από δήμους καθίσταται υπολογίσιμο.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω έργα είναι «ώριμα» και ανέμεναν την εξασφάλιση χρηματοδότησης για να προκηρυχθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v