Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2013

Υπόθεση Ρέστη: Οι ανησυχίες των τραπεζών

Υπόθεση Ρέστη: Οι ανησυχίες των τραπεζών

Το περασμένο Σάββατο, το Δ.Σ. της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Ρέστη, Enterprises Shipping & Trading, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την προφυλάκιση του μετόχου και «ισχυρού» της άνδρα Βίκτορα Ρέστη.

Η ανακοίνωση δεν απευθύνεται στις εισαγγελικές αρχές ή στην εσωτερική κοινή γνώμη, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όταν απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον επιχειρηματία, αλλά σε όσους συναλλάσσονται με  την εταιρεία.

Στόχος της είναι να καθησυχάσει τράπεζες, πελάτες και προμηθευτές της Enterprises Shipping & Trading ότι η λειτουργία της θα συνεχισθεί κανονικά παρά την προφυλάκιση του Βίκτορα Ρέστη.

Οι πληροφορίες περί επανελέγχου όλων των προβληματικών δανείων της υπό εκκαθάριση FBB και οι αναφορές ότι η FBB πριν από τη διάσπασή της ενέκρινε χρηματοδοτήσεις προς εταιρείες συμφερόντων Ρέστη με εγγύηση τα ίδια τα κεφάλαια του δανείου(!) έχουν ήδη θορυβήσει τις τράπεζες.

Και ο κίνδυνος για την εταιρεία, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, είναι να μπλοκάρουν οι τράπεζες καταθέσεις της, φοβούμενες ότι θα προκύψουν νέα ευρήματα από τη διερεύνηση των αρχών και η υπόθεση θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση οι παράπλευρες απώλειες για την οικογένεια Ρέστη θα διευρυνθούν.

Μένει να φανεί αν οι διαβεβαιώσεις της εταιρείας, σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις, πιάσουν τόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v