Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2006

Jumbo - Θεσμικοί: Στενές επαφές τρίτου τύπου...

Η ”συνταγή” είναι παλιά και επιτυχημένη για τον κ. Απόστολο Βακκάκη της Jumbo: Προβλέπει συντηρητικά στην αρχή τα κέρδη της χρήσης και τελικά βγαίνει... από πάνω!

Έτσι έγινε και πέρυσι, και μετά απέδωσε την εκτίναξη των κερδών σε συγκυρίες. Το ίδιο πάει να γίνει και φέτος.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα είναι σαφώς καλύτερα των αντίστοιχων περυσινών (παρά τη στασιμότητα σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων που έχει προβλέψει), πλην όμως από τώρα σπεύδει να προειδοποιήσει ότι το πρώτο τετράμηνο δεν είναι σημαντικό λόγω χαμηλής εποχικότητας. Περισσότερες ενδείξεις σε ένα τρίμηνο, συμπληρώνει ο βασικός μέτοχος.

Έχοντας διδαχτεί από τα παθήματα της τέως Ελ Γκρέκο, ο κ. Απ. Βακκάκης, έχει μάθει καλά όχι μόνο τον χώρο του εμπορίου αλλά και τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στους θεσμικούς επενδυτές.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το 60% περίπου του συνόλου των μετοχών της Jumbo το κατέχουν οι θεσμικοί (44,14% οι ξένοι και 14,17% οι Έλληνες). Περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη της Σοφοκλέους!

Οι θεσμικοί, επίσης, ήταν εκείνοι που κάλυψαν το σύνολο σχεδόν του πρόσφατου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (το management δεν μετείχε, οι μικροεπενδυτές ελάχιστα), που σε τέσσερα χρόνια θα μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές και αν γίνει αυτό, τότε το ποσοστό του management από το τρέχον 34,87% θα μειωθεί κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες.

Όσο για την πορεία της μετοχής, ο βασικός μέτοχος της εταιρίας έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους θεσμικούς:

Θέλει να αποφεύγει τις απότομες διακυμάνσεις και να βαδίζει ανάλογα με την πορεία της εταιρίας, χωρίς μεγάλες προεξοφλήσεις των μελλοντικών και αβέβαιων εξελίξεων.

Αν μάλιστα κάποιος προσπαθήσει να τραβήξει παράλογα προς τα πάνω την τιμή, τότε ο κ. Βακκάκης ,όπως έχει διαμηνύσει, θα είναι ο πρώτος που θα πουλήσει και θα πάει... για μπάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v