Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2013

Η «έκρηξη» της Πειραιώς και ο διχασμός των αναλυτών στην Τιτάν

Η «έκρηξη» της Πειραιώς και ο διχασμός των αναλυτών στην Τιτάν
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τέλειωσε το πρωί της Παρασκευής ο πωλητής, που ταλαιπώρησε επί μακρόν τόσο τον τίτλο, όσο και το warrant της τράπεζας. Μέρος της προσφοράς του στα warrants αντικρίστηκε μέσω πακέτων που κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες στην Baupost.

Η ολοκλήρωση των πωλήσεων πυροδότησε εκρηκτική ανοδική αντίδραση στο warrant της τράπεζας και ακολούθως στη μετοχή.

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και των warrants οι τιμές τους φεύγουν πάνω από την τιμή κτήσης που είχαν όσοι μπήκαν στην ΑΜΚ μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης και πήραν τις δωρεάν μετοχές από τη SocGen και πλησιάζουν (αθροιστικά) την τιμή έκδοσης.

YΓ.: Η Societe Generale, η BCP, η Baupost, η York Capital και ο J. Smejc ελέγχουν αθροιστικά περί το 65% των warrants της Πειραιώς.

Και για τις μεν SocGen και ΒCP οι θέσεις είναι κλειδωμένες τουλάχιστον ως τη λήξη εξαμήνου, ενώ για τα hedge funds πρόκειται για στρατηγικές θέσεις. Ως εκ τούτου το free float των warrants έχει μειωθεί σημαντικά.

ΤΙΤΑΝ: Τα νούμερα του β' τριμήνου, σε συνδυασμό με όσα δήλωσε η διοίκησή του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη, δίχασαν τους αναλυτές.

Οι επιδόσεις της Τιτάν στο β' τρίμηνο δεν μπορούν καθόλου να χαρακτηριστούν εντυπωσιακές.

Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς των ΗΠΑ είναι η πιο ελπιδοφόρος εξέλιξη, ενώ η έκπληξη ήρθε από την Αίγυπτο καθώς η εκεί θυγατρική της Τιτάν εμφανίζει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα πωλήσεων και δευτερευόντως περιθωρίων κέρδους.

Οι ειδήσεις στην περίπτωση της Τιτάν βγήκαν κυρίως από την τηλεδιάσκεψη.

Η διοίκηση εκτίμησε ότι για τα επόμενα χρόνια ο όμιλος θα εμφανίζει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης του όγκου πωλήσεων στην Αμερική.

Αν αυτό συνδυασθεί με τις αυξήσεις τιμών που αναμένεται να έλθουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε δύο δόσεις, μία στο τέλος του έτους και μία εντός του 2014, και με τη βελτίωση της απασχόλησης δυναμικότητας τότε δημιουργείται η εκτίμηση ότι τα περιθώρια κέρδους θα ενισχυθούν σημαντικά.

Μέρος, όμως, των αναλυτών εκφράζει αμφιβολίες για το αν θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ισχυρής ανάκαμψης στις ΗΠΑ και για το αν θα παραμείνει ανεπηρέαστη η δραστηριότητα στην Αίγυπτο από τον νέο κύκλο όξυνσης της έντασης.

Ο διχασμός των αναλυτών εκδηλώθηκε και στα reports.

Η Goldman Sachs έδωσε σύσταση αγοράς, η Citigroup σύσταση πώλησης και η Deutsche Bank πρότεινε διακράτηση!

ΥΓ.: Την Παρασκευή τέλειωσε μεγάλος ξένος πωλητής, γεγονός που βοήθησε στη σημαντική άνοδο της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v