Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2006

”Τζογαπαγόρευση” και ΟΠΑΠ

Δεν είναι παράξενο που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να καταστήσουν παράνομο τον τζόγο μέσω Internet.

Στην ίδια άλλωστε χώρα πριν από πολλά χρόνια αποφάσισαν την… ποταπαγόρευση, ενώ από τις ΗΠΑ ξεκίνησε και η μόδα που κοντεύει να βγάλει στην…παρανομία τους απανταχού καπνιστές!

Είναι λίγο ”πονάει χέρι κόψει κεφάλι” οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Των άκρων.

Επειδή όμως και στη γηραιά ήπειρο τείνουμε τα τελευταία χρόνια να ασπαζόμαστε τις μόδες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν θα μας κάνει εντύπωση η εξίσου απότομη πάταξη του μη κρατικού ηλεκτρονικού τζόγου και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα αυτά άλλωστε έχουν και μια πολύ πιο ρεαλιστική και διόλου ηθική πτυχή. Μη νομίζετε ότι κόπτονται για τις δυσμενείς επιδράσεις του τζόγου στο κοινωνικό σύνολο.

Η μεγάλη ειδοποιός διαφορά ”εναντίον” του ηλεκτρονικού τζόγου είναι ότι από αυτον δύσκολο (έως ακατόρθωτο) είναι να πάρει φόρους το κάθε κράτος, οι πολίτες του οποίου παίζουν, ενώ από τα μαγαζιά που αδειοδοτεί ή ελέγχει μετοχικά τα έσοδα είναι σίγουρα.

Όπως και να έχει πάντως, η είδηση είναι πολύ καλή για τον ΟΠΑΠ, παρότι στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν φάνηκε να έχει επίδραση.

Ίσως να περιμένουν οι επενδυτές να τους... ”αναλύσει” την είδηση κάποιος οίκος για να πάρουν κατεύθυνση. Εμείς πάντως εκτιμούμε ότι η υπερατλαντική εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας όσον αφορά στον ”ηλεκτρονικό τζόγο”, ίσως δε και στην διατήρηση των κρατικών μονοπωλίων για περισσότερο χρόνο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v