Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2006

Η ΑΝΕΚ, η HSW και το... ερώτημα

Τελικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σήμερα είναι μέρα... απαντήσεων προς τη στήλη. Με αφορμή το σχόλιό μας για τα πιθανά κίνητρα των ”μνηστήρων” του ποσοστού που έχουν οι Μινωϊκές στην HSW, πηγές προφανέστατα προσκείμενες στην ΑΝΕΚ, που θέλησαν όμως να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, εξέφρασαν ενδιαφέρουσες απόψεις.

Όπως λοιπόν μας μεταφέρθηκε – ανεπίσημα είναι η αλήθεια- η ΑΝΕΚ ευρισκόμενη σε φάση υλοποίησης επεκτατικών σχεδίων, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από ένα ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού των Μινωϊκών στην HSW.

Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, όπως τονίστηκε, ότι η ΑΝΕΚ δεν έχει κι άλλα ενναλακτικά και ενδιαφέροντα σχέδια για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα από την κυοφορούμενη αύξηση κεφαλαίου και το μετατρέψιμο ομολογιακό.

Όσο για το τίμημα, η πηγή μας παραδέχτηκε ότι ”κινείται στο ανώτατο σημείο της αποτίμησης της εταιρίας”, προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση για τη βελτίωσή του, κι ότι υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις, οι οποίες συνοδεύουν την προσφορά κι αν δεν καλυφθούν πλήρως, σίγουρα θα επιφέρουν μείωση του τιμήματος, ή ακόμη και απόσυρση του ενδιαφέροντος.

Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει και το μάλλον… ”περίεργο” ερώτημα, το οποίο προφανώς δεν απευθύνεται στη στήλη, γιατί οι μέτοχοι των Μινωϊκών και της HSW δεν προωθούν είτε τη συγχώνευση των δύο εταιριών, είτε και την εισαγωγή της δεύτερης στο ΧΑ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v