Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2006

Η ενέργεια παίρνει... φωτιά (Νο 2)

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι υπόλοιποι κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο όμιλος Κοπελούζου γνωστοποίησε προχθές ότι ο ιταλικός κολοσσός ENEL συμφώνησε να αυξήσει τη συμμετοχή του στην ενεργειακή εταιρία ENELCO σε 75%, ενώ το υπόλοιπο 25% κατέχει η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS, μικτή εταιρία του ομίλου Κοπελούζου και της ρωσικής GAZPROM.

H Enelco έχει φιλοδοξίες στην ευρύτερη περιοχή, διαθέτει ήδη δύο άδειες για μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο και προτίθεται να συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς για την ανάπτυξη ανεξάρτητων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Και ακόμη υπάρχει η Iberdrola, η οποία πέραν της απόκτησης ελέγχου στη ΡΟΚΑΣ, συνήψε συμμαχία με τη Motor Oil (για τον διαγωνισμό της μονάδας στη νότια Ελλάδα), ενώ έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά.

Δυναμικά σε όλο σχεδόν το ενεργειακό ”γήπεδο” παίζει όμως και ο όμιλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που πέρα από την ισχυρή θέση στην αιολική ενέργεια, διαθέτει εν λειτουργία μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο στην κεντρική Ελλάδα, ενώ συμμετέχει και σε πληθώρα διαγωνισμών.

Οι ”κόντρες” προβλέπονται σκληρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v