Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2013

Οι κυβερνήσεις… σβήνουν τη βιομηχανία!

Οι κυβερνήσεις… σβήνουν τη βιομηχανία!

Για μία ακόμη φορά ο γνωστός επιχειρηματίας Μηνάς Εφραίμογλου (μέσω της δημοσίευσης των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της Εριουργίας Τρία Άλφα) εξαπολύει τα βέλη του εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών που ασκούνται εδώ και χρόνια όσον αφορά τις κρατικές προμήθειες, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής.

Αναφέρει λοιπόν ο γνωστός επιχειρηματίας:

«Η Εριουργία Τρία Άλφα ως μονάδα αυτή καθεαυτήν διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα: μηχανολογικό εξοπλισμό, οικονομική διάρθρωση, τεχνογνωσία και στελέχωση.

Δοθέντος ότι σημαντικό τμήμα των πωλήσεων της μονάδας κατευθυνόταν προς τις ένοπλες (ένστολες) δυνάμεις, κρίσιμο και καθοριστικό για την επιβίωσή της, αλλά και όλης της ελληνικής εριοβιομηχανίας και της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας γενικότερα ήταν και είναι η στήριξη της ελληνικής παραγωγής, μέσω των κρατικών προμηθειών, ώστε να διατηρηθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ήταν λογικό να είχαμε υποθέσει ότι καμία κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν την ολοκληρωτική εξάλειψη του κλάδου, που συνεπάγεται την πλήρη εξάρτηση των Ένστολων Ελληνικών Δυνάμεων από ξένες χώρες. Δυστυχώς, η κυβερνητική πολιτική κατ' εξακολούθηση ακολούθησε άλλη 'λογική'.

Σήμερα κρατούσα μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών ειδών κλωστοϋφαντουργίας γνώμη είναι ότι η εφαρμοζόμενη στις κρατικές προμήθειες πολιτική τους ωθεί να μετατραπούν από παραγωγοί σε εισαγωγείς.

Η Εριουργία Τρία Άλφα έχει τη θέληση και διατηρεί ακόμη τη δυνατότητα να παραμείνει παραγωγός, και άρα διατηρεί εν δυνάμει θέσεις εργασίας, εκπληρώνοντας έτσι κοινωνικό και εθνικό καθήκον. Έχει όμως καθήκον και προς τους μετόχους της να επιβιώσει.

Συνεπώς, με την έλλειψη πολιτικής βούλησης να στηριχθεί η ελληνική παραγωγή, έχει προσαρμοσθεί σε νέα δεδομένα. Η παραγωγή υποκαθίσταται από εισαγωγές»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v