Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΣΤΑΚ:Αναλαμβάνει τη διαχείριση ακινήτων Εμπορικής

Τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της Εμπορικής Τράπεζας πρόκειται να αναλάβει η Alpha Αστικά Ακίνητα.

ΑΣΤΑΚ:Αναλαμβάνει τη διαχείριση ακινήτων Εμπορικής

Σημαντική άνοδος του αντικειμένου θα προκύψει για την Alpha Αστικά Ακίνητα, καθώς η εταιρεία πρόκειται να αναλάβει τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της Εμπορικής Τράπεζας.

Αυτό δήλωσε στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γεώργιος Ποιμενίδης, ο οποίος επίσης σημείωσε πως η Alpha Αστικά Ακίνητα μελετά το ζήτημα των ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας), όμως εξετάζεται η κατάλληλη στιγμή που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η αναφορά του προέδρου της Alpha Αστικά Ακίνητα Θεμιστοκλή Κορκότζελου πως:

• Η εισηγμένη εταιρεία διαθέτει ένα ποιοτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο χρησιμοποιείται (ενοικιάζεται) στο σύνολό του και αποδίδει.

• Η επέκταση στην ανατολική Ευρώπη συνεχίζεται με ικανοποιητικό τρόπο και το 2012 το 9,9% των εσόδων και το 5,7% των κερδών προήλθαν από τις χώρες της περιοχής.

• Η εταιρεία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και πολύ σημαντική ρευστότητα, προκειμένου να μπορέσει να εκμεταλλευθεί ενδεχόμενες ευκαιρίες που προκύπτουν από την πτωτική πορεία των τιμών των ακινήτων. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος, για τον οποίο η διοίκηση πρότεινε (και η γενική συνέλευση των μετόχων αποδέχτηκε) τη διανομή μηδενικού μερίσματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τέλος, να σημειωθεί πως τα περυσινά αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από την επίτευξη κεφαλαιακών κερδών ύψους 5,07 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ομόλογα με εκδότη τον όμιλο της Alpha Bank που ρευστοποιήθηκαν στην ονομαστική αξία, στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, τα οποία εκ των υστέρων ρευστοποιήθηκαν σε υψηλότερες αποτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v