Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2013

Η προσφυγή των κλινικών & σφηνάκια για Σιδενόρ, Optronics

Η προσφυγή των κλινικών & σφηνάκια για Σιδενόρ, Optronics

ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων για το λεγόμενο claw back (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής).

Τι προκύπτει από το περιβόητο claw back; Ότι η μηνιαία δαπάνη του ΕΟΠΥΥ σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/12 των ετήσιων εγκεκριμένων πιστώσεών του. Και πως το υπερβάλλον ποσό, ο ΕΟΠΥΥ θα το αφαιρεί από τα τιμολόγια των συνεργαζόμενων παρόχων υγείας, δηλαδή τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα!

Αν δηλαδή το κράτος εκπονήσει πρόχειρο προϋπολογισμό, θα την πληρώσουν οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, και μάλιστα χωρίς δεύτερη συζήτηση...

 

ΣΙΔΕΝΟΡ: «Βαριά» τα αποτελέσματα για τον όμιλο, καθώς στην ήδη αναιμική εγχώρια οικοδομική αγορά (που επηρέασε τη μητρική εταιρία), προστέθηκε το δυσμενές διεθνές περιβάλλον που «ήγειρε» τις επιδόσεις της θυγατρικής Σωληνουργεία Κορίνθου.

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τράπεζες για τη μετατροπή ενός σημαντικού μέρους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο.

 

OPTRONICS: Υποχώρηση του κύκλου εργασιών από το 1,39 εκατ. στα 756 χιλιάδες ευρώ και ζημία 183 χιλ. έναντι 228 χιλιάδων ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα σημείωσε η Optronics το πρώτο μισό του 2013.

Η εισηγμένη δραστηριοποιείται στον χώρο της οπτικοηλεκτρονικής, των λέιζερ και στην αγορά των οπτικών ινών, διαθέτοντας σημαντική τεχνογνωσία.

Η μετοχή της εταιρείας (ΟΠΤΡΟΝ) έχει να κάνει συναλλαγές στο Χ.Α. πάνω από τρεις μήνες, επιβεβαιώνοντας τη γενικότερα πολύ χαμηλή εμπορευσιμότητα των περισσότερων εταιρειών της Εναλλακτικής Αγοράς στο Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v