Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2013

Bιομηχανία: Προτάσεις για κοινωνικό συμβόλαιο

Bιομηχανία: Προτάσεις για κοινωνικό συμβόλαιο

Διατεθειμένες να υπογράψουν κοινωνικό συμβόλαιο είναι οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, με το οποίο θα εγγυώνται ότι εφόσον μειωθούν οι τιμές ηλεκτρικού και φυσικού αερίου θα μείνουν στην Ελλάδα και θα διατηρήσουν ή θα αυξήσουν την απασχόληση.

Την πρόταση έκαναν μέλη της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στη Λάρισα, με τη σημαντική στήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Για να γίνει κατανοητό το κλίμα που επικρατεί στους κύκλους της βιομηχανίας, λόγω της ανεξήγητης(;) στάσης που τηρεί η κυβέρνηση στο θέμα του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, μεταφέρουμε όσα τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου και επικεφαλής του ομίλου Επίλεκτος Ευριπίδης Δοντάς. Σύμφωνα με τον τελευταίο, το ερώτημα δεν είναι ποιες βιομηχανίες θα κλείσουν και ποιες θα φύγουν. Όλες έχουν πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι να συγκροτηθεί εθνική στρατηγική για την ενέργεια και εθνική στρατηγική για τη βιομηχανία.

Ο εκπρόσωπος της ΕΒΙΚΕΝ Αντώνης Κοντολέων πάντως τα είπε πιο «χοντρά». «Ανάπτυξη δεν γίνεται με εγκαίνια αποθηκών», τόνισε χαρακτηριστικά. Το ερώτημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι απλό και πρωτίστως πολιτικό: «Θέλουμε, ή δεν θέλουμε βιομηχανία;».

Εμείς λέμε ότι όποιος απαντήσει, από αυτούς που υποτίθεται ότι χαράζουν πολιτική εννοείται, τότε οι λύσεις θα βρεθούν. Φοβούμαστε όμως ότι οι τελευταίοι έχουν κάνει τις επιλογές τους, μόνο που... φοβούνται να τις πουν προς τα έξω...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v