Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2006

Τεχνική Ολυμπιακή: Τέρμα οι ”παχιές αγελάδες”

Η πρόσφατη κατάρρευση της κοινοπραξίας Transeastern στην οποία συμμετείχε η αμερικανική θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA, φαίνεται ότι ήταν η κορυφή του παγόβουνου, ως προάγγελος μιας γενικότερης αλλαγής στο housing market των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με χθεσινή της ανακοίνωση η ”ημετέρα” Τεχνική Ολυμπιακή ενημέρωσε για λογαριασμό της TOUSA ότι η μη εξασφαλισμένη ”ανοικτή πίστωση” ύψους 800 εκατ. δολαρίων που είχε η τελευταία με τις τράπεζες μετατράπηκε σε ισόποση εξασφαλισμένη (για τις τράπεζες) ανοικτή πίστωση, ακριβώς λόγω των δυσμενών γεγονότων στην Transeastern.

Eπίσης, η Τεχνική Ολυμπιακή προανήγγειλε την πιθανή ζημία ύψους 89 εκατ. δολαρίων που θα επηρεάσει τα κέρδη της θυγατρικής της, αλλά και τη διαγραφή περίπου 141 εκατ. δολαρίων από την καθαρή θέση της TOUSA, που με δεδομένη τη συμμετοχή της κατά 67% στην αμερικανική θυγατρική, θα επηρεάσουν ανάλογα και τα αποτελέσματά της.

Ως εδώ τα πράγματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Το ”ενδιαφέρον” είναι ότι η TOUSA προανήγγειλε και μείωση κατά 19% στις καθαρές πωλήσεις οικιών για το τρίτο τρίμηνο.

Για τις κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει, οι παραγγελίες καθαρών πωλήσεων μειώθηκαν κατά… 86% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ συνολικά το ποσοστό ακυρώσεων της TOUSA και των κοινοπραξιών της ανήλθε σε 44% έναντι 18% που ήταν στο τρίτο τρίμηνο του 2005.

Διόλου ευχάριστα τα πράγματα, ύστερα όμως από αρκετά χρόνια ”παχέων αγελάδων”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v