Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2013

Πρόστιμα που άργησαν & το «κλεισμένο» deal για Εθνική Ασφαλιστική

Πρόστιμα που άργησαν & το «κλεισμένο» deal για Εθνική Ασφαλιστική

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Κλεισμένο θεωρεί η ασφαλιστική αγορά το deal της πώλησης του χαρτοφυλακίου αυτοκινήτων (από το 2001) της Εθνικής Ασφαλιστικής στον αντασφαλιστικό όμιλο Arch.

Προς αυτήν την εκτίμηση συντείνει και η διαρροή της σχετικής είδησης σε διεθνή κλαδική συνδρομητική ιστοσελίδα. Πληροφορίες πάντως της στήλης αναφέρουν πως το όλο deal «βρίσκεται στα τελειώματα, αλλά δεν έχει υπογραφεί».

Σε περίπτωση που τελικά οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια, θα πρόκειται για πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα συμφωνία, όπου πολλά ζητήματα θα πρέπει να εξηγηθούν.

Όπως λέγεται, ένα τέτοιο deal θα ενισχύσει όχι μόνο το ύψος των εποπτικών κεφαλαίων της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και σε κάποιον βαθμό τη ρευστότητα ολόκληρου του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας (όπως επίσης και η σχεδιαζόμενη πώληση της άλλης θυγατρικής της στον χώρο των ακινήτων).

Ζητούμενα επίσης είναι το αν θα επιδιωχθούν και άλλες σχετικές συμφωνίες για διαφορετικά τμήματα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας και το κατά πόσον τέτοιες κινήσεις διευκολύνουν την προσπάθεια πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Πάντως, ακούγονται και αντίθετες φωνές μέσα στην εταιρεία (από συνδικαλιστικές πηγές και όχι μόνο), σύμφωνα με τις οποίες ένα τέτοιο deal θα επηρεάσει αρνητικά σε μακροπρόθεσμη βάση την Εθνική Ασφαλιστική.
Ήδη άλλωστε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει σχετική επερώτηση στη Βουλή.

 

INTERNATIONAL LIFE: Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τα κέρδη έχουν ανεβάσει το ύψος των εποπτικών κεφαλαίων του ασφαλιστικού ομίλου International κατά 12,2 εκατ. ευρώ μέσα στο τελευταίο δωδεκάμηνο.

Η διοίκησή του έσπευσε να σχολιάσει το γεγονός, καθώς σε περιόδους κρίσης οι ειδήσεις που μιλούν θετικά για κεφαλαιακές επάρκειες αξίζουν χρυσάφι...

 

«ΕΝΙΑΙΟ ΔΟΓΜΑ» ΣΤΙΣ... ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Θυμάστε το σχόλιο της στήλης την προηγούμενη εβδομάδα για την... ταχύτητα με την οποία επιβάλλει τα πρόστιμά της η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Με την ίδια... αστραπιαία ταχύτητα έδρασε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Κύπρο, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα στην Τράπεζα Κύπρου και σε πρώην στελέχη της για το ζήτημα των ομολόγων κατά τα τέλη 2009 - αρχές 2010!

Ήδη, ο ένας εκ των τιμωρημένων (Γιάννης Κυπρή) υπέβαλε ένσταση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v