Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2006

”Σφηνάκια” για ΣATO, ΠΡΟ, ΣΦΑ και ΠΕΤΖΚ

ΣΑΤΟ: Οι παρατηρητικοί θα πρόσεξαν χθες ότι η μετοχή έκλεισε με ποσοστό ανόδου (12,7%) το οποίο δεν είναι συνηθισμένο γι’ αυτήν, όπως επίσης και τον ιδιαίτερα αυξημένο όγκο συναλλαγών, που έφτασε τα 274.000 τεμάχια.

Οι… οργανωμένοι θα πρόσεξαν ίσως ότι ενδοσυνεδριακά έπιασε τα 2,89 ευρώ (έκλεισε στα 2,75 ευρώ), που αποτελεί υψηλό για τους τελευταίους έξι μήνες και είναι ελάχιστα χαμηλότερο από την υψηλή τιμή του τελευταίου 12μήνου, δηλαδή τα 2,90 ευρώ.

Έτσι χωρίς… λόγο; Ή μήπως, όπως λένε οι πηγές μας, να αναμένουμε κάποια εξέλιξη;

ΠΡΟ: Στις 20 Οκτωβρίου σας είχαμε ενημερώσει από τη στήλη ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε κάποιο deal της PROTON με το γαλλικό ταμιευτήριο, αλλά ότι έρχεται deal με fund, η επωνυμία του οποίου θυμίζει... ”φρούριο” (το FORTRESS FUND).

Πέσαμε μέσα και στο ποσοστό, αφού σας είπαμε 6%-8% και μας βγήκε... 7,2% αν συνυπολογιστούν και οι νέες μετοχές που προκύπτουν από τη συγχώνευση με την ΩΜΕΓΑ.

Σήμερα, εκτός μεγάλου απροόπτου, η μεταβίβαση του σχετικού ”πακέτου”.

ΣΦΑ(κιανάκης): Άλλη μια μετοχή που για τα δεδομένα της είχε χθες ”παράξενη” συμπεριφορά. Άνοδος 10,65% με όγκο 21.543 τεμαχίων, (μεγάλος όγκος για τη συγκεκριμένη μετοχή που συνήθως κάνει δύο έως έξι χιλιάδες κομμάτια την ημέρα) με κλείσιμο στα 6,44 ευρώ και ενδοσυνεδριακό υψηλό 6,68 ευρώ, το οποίο είναι υψηλό τριμήνου και ελάχιστα χαμηλότερο από το υψηλό των τελευταίων 12 μηνών, στα 6,88 ευρώ.

Ωστόσο, στην περίπτωσή της η άνοδος συνέπεσε με την ανακοίνωση απόκτησης του 49,9% της Αθωνικής Τεχνικής, έναντι 13 εκατ. ευρώ, κίνηση που κατά την εταιρία σηματοδοτεί την επέκτασή της στον επικερδή τομέα του real estate και στα οικιστικά ακίνητα.

ΠΕΤΖΚ: Mε εντυπωσιακή άνοδο 15,4% έκλεισε χθες η μετοχή, η τιμή της οποίας πλησιάζει τώρα τα ”τοπικά υψηλά” που είχε γράψει την περίοδο ανακοίνωσης της συμφωνίας με τη WAVIN.

Ο όγκος συναλλαγών χθες ήταν ο υψηλότερος από τις 11 Σεπτεμβρίου, όταν -θυμίζουμε- την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη (στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή) είχε υπογραφεί το προσύμφωνο με την προαναφερθείσα εταιρία.

Υποθέτουμε ότι έρχεται η ώρα να μάθουμε τα νεότερα επί του προσυμφώνου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v