Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2006

UNIBRAIN: Συνεχίζεται η ανοδική... έκρηξη!

Στις 11 Οκτωβρίου γράφαμε:

”Σε πολυετές υψηλό βρέθηκε χθες η Unibrain κλείνοντας με άνοδο στο απόλυτο limit up (19,87%), συναλλαγές 278.000 τεμαχίων και ανεκτέλεστο άλλων 28.000 τεμαχίων!

Με δεδομένο ότι η εταιρία διαθέτει συνολικά 3,8 εκατ. μετοχές, ο χθεσινός όγκος ξεπέρασε το… 7% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας. Πράγμα βεβαίως… ασυνήθιστο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, τα καλά στοιχεία του 6μήνου (που αν επαναληφθούν στο έτος αλλάζουν την εικόνα της εταιρίας σημαντικά) σε συνδυασμό με φήμες για τo ενδεχόμενο κάποιων deals, προσεχώς, ίσως να εξηγούν το –απότομο πάντως- ενδιαφέρον.

Μετά και το χθεσινό κλείσιμο, η εταιρία έχει κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ.

Που σημαίνει ότι αν απλώς διπλασιάσει τα κέρδη 6μήνου, θα έχει P/E μετά από φόρους στην περιοχή του 20, κι αν φτάσει το 1 εκατ. ευρώ, θα έχει Ρ/Ε μόλις 14.

Και στις δύο περιπτώσεις τα Ρ/Ε θα είναι (αν βέβαια είναι έτσι τα αποτελέσματα έτους) ιδιαίτερα χαμηλά για εταιρία τεχνολογίας.

Αναμφίβολα στα ”συν” της εταιρίας είναι ακόμη ο μηδενικός δανεισμός και το μικρό μέγεθος των συνολικών υποχρεώσεων, που ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια φτάνουν τα 5,6 εκατ. ευρώ”.

Αυτά γράφαμε τότε.

Έκτοτε η μετοχή… απογειώθηκε, καθώς χθες έκλεισε στα 5,24 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 20 εκατ. ευρώ!

Οι φήμες ότι μπορεί μέσω αυτής να περάσουν στο Χ.Α. οι μη εισηγμένες κοινές εταιρίες που έχει πλέον ο όμιλος Κόκκαλη με τη Sistema, σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους, παρότι διαψεύστηκαν από την εταιρία.

Εμάς όμως περισσότερο μας ενδιαφέρουν οι προοπτικές της ίδιας της εταιρίας.

Όπως μαθαίνουμε από πηγές του χώρου, τα αποτελέσματα του 2006 θα είναι πολύ καλά (όπως ήταν και του εξαμήνου), ενώ επιμένουν ότι η εταιρία έχει δικά της deals να βγάλει στο προσεχές μέλλον και νέα ενδιαφέροντα προϊόντα, με ορίζοντα βέβαια τις πωλήσεις του επόμενου έτους.

Το αν αυτές οι πιθανές εταιρικές εξελίξεις δικαιολογούν περαιτέρω άνοδο των τιμών, ”απνευστί”, με τέτοια ένταση και τέτοιους όγκους, (χθες πάλι άλλαξε χέρια ποσοστό άνω του 5% των μετοχών της, χωρίς κανένα ”πακέτο” και με άνοδο 11%) είναι βεβαίως τελείως διαφορετικό θέμα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v