Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2006

Tι λέει το... ΧΑΚ για τη δημοσκόπηση του euro2day

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Κύπρος τη δημοσκόπηση του euro2day για το κατά πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες να επενδύσουν στο χρηματιστήριο της μεγαλονήσου, στο πλαίσιο της πρόσφατης ενοποίησης στις δύο πλατφόρμες.

Έτσι, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έγιναν θέμα στο κυπριακό χρηματιστηριακό site ”Stockwatch” και στάθηκαν αφορμή για αισιόδοξες δηλώσεις από τον πρόεδρο του ΧΑΚ, αλλά και τον πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, κ. Χριστόδουλο Έλληνα.

Σημειώνεται ότι σε δείγμα 613 ατόμων που απάντησαν ήδη στη δημοσκόπηση του euro2day, το 15,33% αναφέρει ότι ενδιαφέρεται για επενδύσεις στo XAK, καθώς έχει πολύ ελκυστικές μετοχές, ένα 15,99% επισημαίνει ότι ενδιαφέρεται αρκετά ώστε να ενημερωθεί περαιτέρω, ένα 12,72% θα περιμένει να δει την πορεία, το 15,01% απαντά ότι ενδιαφέρεται λίγο γιατί είναι ”ρηχή” αγορά, το 24,47% επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει τις εταιρίες και το 16,48% απαντά ρητώς αρνητικά.

Ο πρόεδρος του ΧΑΚ, κ. Άκης Κλεάνθους, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα ”ενθαρρυντικά, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η πλατφόρμα ξεκίνησε εδώ και τρεις μέρες”, εξηγώντας ότι ”τώρα οι ελλαδίτες θα είναι σε θέση να ενημερώνονται από τις ΕΠΕΥ της χώρας τους για τις κυπριακές εταιρίες και θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον”.

Ο κ. Έλληνας εμφανίζεται ακόμη πιο αισιόδοξος, συμπεραίνοντας ότι αφού το 16% δεν θέλει να επενδύσει ”αυτό συνεπάγεται ότι το 84% ενδιαφέρεται για το ΧΑΚ είτε πολύ, είτε λίγο”, ζητώντας από τις κυπριακές εταιρίες να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να εισέλθουν από την εναλλακτική και την παράλληλη αγορά στην κύρια, αφού εκεί εντοπίζει το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος των Ελλήνων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v