Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2013

H ETE και οι τροποποιήσεις στο deal της Πανγαία

H ETE και οι τροποποιήσεις στο deal της Πανγαία

Λευκό καπνό από την DG Comp αναμένει, εντός των επόμενων ημερών, η Εθνική για τη συμφωνία με το private equity fund INVEL, αναφορικά με την Πανγαία ΑΕΑΑΠ.

Η έγκριση της συμφωνίας εκκρεμεί εδώ και καιρό καθώς η DG Comp απαίτησε κάποιες τροποποιήσεις στον τρόπο χρηματοδότησης της προβλεπόμενης εξαγοράς του 49% της Πανγαία από το private equity.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr η συμφωνία προβλέπει τρία στάδια:

Αρχικά την πώληση από την Εθνική στο private equity INVEL ποσοστού ως 49% της Πανγαία σε τιμή αντίστοιχη αυτής που αποτιμά την Πανγαία στα βιβλία της.

Εν συνεχεία, αύξηση κεφαλαίου εις είδος που θα καλυφθεί από τους δύο μετόχους με εισφορά ακινήτων. Η μεν Εθνική θα εισφέρει το κτίριο "Καρατζά", η δε INVEL ακίνητα που διατηρεί στην Ιταλία. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ το ποσοστό της INVEL θα φθάσει στο 66%.

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα διενεργηθεί IPO για την εισαγωγή της Πανγαία στο Χ.Α.

Οι τροποποιήσεις ως προς τον τρόπο χρηματοδότησης του deal από το private equity fund διενεργήθηκαν με αποτέλεσμα η Εθνική να ποντάρει τώρα στην άρση των προσκομμάτων που έθετε η DG Comp και ακολούθως το Τ.Χ.Σ.

Σημειώνεται ότι με δεδομένη τη διατήρηση του management από την Εθνική, η τράπεζα θα συνεχίζει να ενοποιεί την Πανγαία, αλλά τα δικαιώματα μειοψηφίας (το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία) θα προσμετρούνται στα κεφάλαιά της.

Και η κεφαλαιακή ενίσχυση είναι της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ. Δεν είναι και λίγα...

ΥΓ.: Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί και το τροποποιημένο επίσης σχέδιο εθελουσίας της Εθνικής για έγκριση στο ΤΧΣ και βεβαίως στην DG Comp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v