Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2013

H Forthnet, το πακέτο και η πορεία προς την ΑΜΚ

H Forthnet, το πακέτο και η πορεία προς την ΑΜΚ

Στο 30,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ανέρχεται πλέον το ποσοστό που φέρεται να ελέγχει άμεσα και... έμμεσα (μέσω του γνωστού call option) η Wind Ελλάς, η οποία χθες αγόρασε από το Χρηματιστήριο πακέτο μετοχών 3,06%.

Επίσημες ανακοινώσεις για τη μεταβίβαση δεν υπήρξαν και ούτε αναμένονται, καθώς με βάση τη νομοθεσία δεν υπάρχει η σχετική υποχρέωση. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο πωλητής του πακέτου μετοχών πήρε θέση, ακριβώς για να την... μεταπωλήσει.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν η Wind Ελλάς, η οποία το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) 3.503.073 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,04% του μετοχικού κεφαλαίου, θα συνεχίσει να αυξάνει τη θέση της. Αν το επιδιώξει, θα πρέπει, όπως όλα δείχνουν, να αναζητήσει μετοχές στη διασπορά.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έως 30 εκατ. ευρώ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί ως τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Παρότι οι Άραβες της Emirates International, που αποτελούν τον βασικό μέτοχο της εταιρείας με 41%, δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία με στόχο να διατηρήσουν το ποσοστό τους. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που έχουν επενδύσει στην εταιρεία είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

Γι’ αυτό, όπως λένε στην αγορά, έχουν κάθε λόγο να διατηρήσουν ισχυρή διαπραγματευτική θέση στις συζητήσεις που θεωρείται βέβαιο πως θα αρχίσουν και εκτός από τις μετοχικές ισορροπίες θα αφορούν και τη διαχείριση των υποχρεώσεων της Forthnet.

Έτσι, το επόμενο διάστημα αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v