Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2006

Εuromedica-Μινωικές: Με… τον ίδιο διαμεσολαβητή!

Πριν από δύο περίπου χρόνια, η δεύτερη μεγαλύτερη (τότε) μέτοχος της Euromedica (οικογένεια Δανιηλίδου) προσπαθούσε να ρευστοποιήσει μέσα από το ταμπλό τη θέση της με τιμή γύρω στο 1,50 ευρώ, σε μια μετοχή που με το ζόρι έκανε λίγες χιλιάδες κομμάτια την ημέρα.

Τον τελευταίο μήνα στην ίδια εταιρία, άλλαξαν χέρια πάνω από 800.000 μετοχές, εκ των οποίων οι μισές την τελευταία εβδομάδα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο τίτλος κέρδισε γύρω στο μισό ευρώ, φτάνοντας στα 7,36 ευρώ.

Και με δεδομένη τη συνεχιζόμενη αποχή των μικροεπενδυτών από τη Σοφοκλέους, είναι περίπου βέβαιο ότι σημαντικό ποσοστό του συγκεκριμένου όγκου έγινε από θεσμικούς και από ξένους, με ή χωρίς… εισαγωγικά.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, κύκλοι της αγοράς φέρουν ως συμμετέχοντα στις αγορές των μετοχών του εισηγμένου ομίλου τον ίδιο –εκ Λουξεμβούργου ορμώμενο- μεσολαβητή που απέκτησε πρόσφατα το 5% των Μινωικών Γραμμών, την EFG Private Bank Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα δε με τους ίδιους κύκλους, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν η συγκεκριμένη ”κινητικότητα” συνεχιστεί, ή ακόμη και ενταθεί κατά τις επόμενες εβδομάδες. Ούτε, τέλος, αν το αγοραστικό ενδιαφέρον επεκταθεί και προς τη μητρική Axon Συμμετοχών.

Κι όλα αυτά, όταν η Euromedica δρομολογεί μεγάλη ”έκδοση” για να αντλήσει κεφάλαια μέσα στους επόμενους μήνες.

Υ.Γ.: Μια και είπαμε για τις Μινωικές, να σημειώσουμε ότι χθες όχι μόνον άλλαξε χέρια, μέσω της αγοράς, ένα ”πακέτο” 300.000 τεμαχίων, αλλά έγινε και εκποίηση άλλων 507.000 μετοχών της, που αγοράστηκαν μάλιστα σε υψηλότερη τιμή από την τρέχουσα!

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό το πιο μεγάλο ”πακέτο” το πήρε γνωστός ιδιώτης μεγαλοεπενδυτής που έχει γενικά πολύ ισχυρές θέσεις σε εταιρίες του χώρου.

Εμείς όμως μαθαίνουμε ότι μάλλον δεν έχουν έτσι τα πράγματα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v