Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2006

PROFILE: ”Καλπάζει” και… ψάχνεται!

Δύο ακόμη έργα του Δημοσίου φαίνεται ότι εξασφάλισε η εταιρία πληροφορικής PROFILE, για το ”ανεκτέλεστο” του 2007, καθώς ήδη έχουν κατακυρωθεί (χωρίς να έχουν όμως υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις) ένα έργο για την ολοκληρωμένη μηχανογράφηση του ΗΛΠΑΠ, κι άλλο ένα για λογαριασμό του ΟΑΕΔ, το συνολικό οικονομικό αντικείμενο των οποίων εκτιμάται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Λαμβανομένων δε υπόψη του ”καλπασμού” των αποτελεσμάτων 9μήνου (+233% στα κέρδη, +80% στον τζίρο) και της εκτίμησης για αύξηση κύκλου εργασιών της τάξεως του 45% στο σύνολο της χρήσης (σε περίπου 15 εκατ. ευρώ), με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας, η εταιρία φαίνεται να ατενίζει το επόμενο έτος με εντυπωσιακή ”δυναμική”.

Ωστόσο, δύο στοιχεία ίσως έχουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το πρώτο είναι ότι η εταιρία ”ψάχνεται” συνεχώς στις αγορές του εξωτερικού (απ’ όπου προέρχεται ήδη το 18% του τζίρου της). Το δεύτερο, όπως φάνηκε καθαρά στο χθεσινό γεύμα της διοίκησής της με δημοσιογράφους, είναι ότι ”ψάχνεται” και για εξαγορές.

Αυτά τα δύο στοιχεία παίζουν μεγάλο ρόλο -κατά την άποψη της στήλης- όταν μιλάμε για μικρές δυναμικές εταιρίες και με πολύ χαμηλό δανεισμό.

Η συγκεκριμένη εταιρία θα μπορούσε εύκολα, όπως άλλωστε επισημάνθηκε και στη συνάντηση, να αποκτήσει περίπου 20 εκατ. ευρώ, για να κινηθεί στο μέτωπο των εξαγορών, είτε με δανειακή χρηματοδότηση είτε και με αύξηση των κεφαλαίων της.

Και για το μέγεθός της (κεφαλαιοποίηση 32 εκατ. ευρώ), μια τέτοια δυνατότητα είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v