Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2013

Tο μπλόκο στα warrants και η στρέβλωση στην αγορά

Tο μπλόκο στα warrants και η στρέβλωση στην αγορά
Πέρασε στα ψιλά του rebalancing, αλλά η αγορά το βρίσκει ήδη μπροστά της.

Η συντριπτική πλειονότητα των a-seeking emerging funds δεν μπορεί, βάσει καταστατικού, να τοποθετηθεί, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, σε παράγωγα προϊόντα μόχλευσης, όπως τα warrants. Και ως εκ τούτου στο MSCI Rebalancing λίγα emerging funds αγόρασαν warrants των τριών συστημικών τραπεζών. Η μεγάλη πλειοψηφία τοποθετήθηκε απευθείας σε μετοχές.

Πρόκειται για μια σημαντική στρέβλωση της αγοράς, με δεδομένο ότι το Χ.Α. έχει υποβαθμισθεί σε αναδυόμενη αγορά από τον MSCI.

Από τη στιγμή που μεγάλο μέρος των θεσμικών επενδυτών δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε warrants τότε μειώνεται ο δυνητικός αριθμός αυτών που ασκούν τους παραστατικούς τίτλους για να αποκτήσουν με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα μετοχές.

Επομένως δεν διευκολύνεται η αύξηση του free float των τραπεζών και κυρίως η εξόφληση του ΤΧΣ.

Άλλος ένας λόγος, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, που οδηγεί στην ανάγκη να καταστεί πιο ευέλικτη η υφιστάμενη δομή ιδιωτικοποίησης των τραπεζών. Κοινώς να υπάρξουν κίνητρα στους κατόχους των warrants που είτε να οδηγούν στην ταχύτερη άσκησή τους, είτε στην απαγκίστρωση του ΤΧΣ από το εργαλείο των παραστατικών τίτλων.

ΥΓ.: Όλα αυτά βέβαια προς το παρόν δεν εξετάζονται. Θα εξετασθούν από την κυβέρνηση και την τρόικα εφόσον ανοίξει και επίσημα το θέμα κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της περιόδου 2014-16.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v