Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2013

Η Intralot, η Κεφαλαιαγορά και το «θεαθήναι»

Η Intralot, η Κεφαλαιαγορά και το «θεαθήναι»

Πριν από περίπου 20 μέρες, το Euro2day.gr δημοσίευσε αναλυτικό ρεπορτάζ με την είδηση ότι τα videolotto της κρατικής λοταρίας στη Ρουμανία περνούν μετά από διεθνή διαγωνισμό στην αυστριακή Novomatic.

Γράψαμε επίσης ότι η ελληνική εταιρία (που μέσω κοινοπραξίας είχε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επί 10 χρόνια) θα υποστεί σημαντικές απώλειες εσόδων, της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου. Κι ότι όλως περιέργως δεν έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό.

Τρεις μέρες μετά, δημοσιεύτηκε η απάντηση της Intralot σε ερώτηση που της έκανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τι έλεγε αυτή η απάντηση; Τα εξής… καταπληκτικά:

«Η Εταιρία δεν συμμετείχε στη διαδικασία, την οποία αναφέρει το άρθρο (σ.σ. δηλαδή στον διαγωνισμό).

Η σύμβαση στην οποία αναφέρεται το σχετικό άρθρο λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2013 και η Εταιρία δεν είναι σε θέση να δηλώσει ακόμα αν θα επεκταθεί περαιτέρω».

Εμείς εξαρχής θεωρούσαμε ότι αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δέχεται τέτοιες «απαντήσεις» τριών αράδων και χωρίς καμία ουσία, είναι απορίας άξιον γιατί κάνει τις… ερωτήσεις.

Ωστόσο μετά την πάροδο τόσων ημερών και τη λήξη του διαστήματος του συμβολαίου, επανερχόμαστε με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Δόθηκε τελικά παράταση στο σχετικό συμβόλαιο ή όχι; Αν ναι, για πόσο και με ποιους όρους; Κι αν όχι, ποιες θα είναι οι απώλειες για την εταιρία σε επίπεδο τζίρου και κερδοφορίας (δεδομένων των πληροφοριών ότι εισέπραττε περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς σημαντικά έξοδα);

Σημειώνουμε σχετικά ότι στην ανακοίνωσή της η Novomatic υποστήριζε ότι η λειτουργία του νέου συστήματος και των νέων videolotto θα ξεκινούσε από την 1η Δεκεμβρίου, ήτοι αμέσως μετά τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης της ρουμανικής λοταρίας με την Intralot.

Όχι τίποτε άλλο, να μην φτάσουμε στο σημείο οι «ερωταπαντήσεις» με τις εταιρίες να γίνονται για το θεαθήναι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v