Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2014

Γενική Τράπεζα: Αλματώδης άνοδος με... πενταροδεκάρες!

Γενική Τράπεζα: Αλματώδης άνοδος με... πενταροδεκάρες!
Ξεπέρασε και το 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Γενικής Τράπεζας, μετά και τη χθεσινή, νέα, άνοδο της τιμής της μετοχής.

Για πολλοστή συνεδρίαση η μετοχή της Γενικής ανοίγει και κλείνει με το πολύ 2-4 δεκάδες κομμάτια -κόστος μερικών δεκάδων ευρώ- εκπλήσσοντας εύλογα με την εικόνα της.

Απειροελάχιστο free float κινείται κατά το δοκούν, με αξιοσημείωτο το γεγονός πως σε 5-6 συνεδριάσεις από τα 9 ευρώ σκαρφάλωσε στα 14,7 ευρώ.

Πρακτικά από τη συνεδρίαση της 14ης/1 όταν η μετοχή υποχώρησε στα 9 ευρώ (-8,3%) μετρά περίπου τέσσερις συνεδριάσεις ακραίας διακύμανσης (+18,20% στα 10,80 ευρώ στις 15/1, +20% στα 12,96 ευρώ στις 16/1, σταθερή στις 17/1, +9,57% στα 14,20 ευρώ τη Δευτέρα και +5,63% στα 14,7 ευρώ την Τρίτη).

Τι παίζει στην τράπεζα θα το δούμε συν τω χρόνω.

Ωστόσο η τράπεζα προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την Goldman Sachs να φαίνεται έτοιμη να καλύψει έως και το 50% αυτής. Από την πλευρά της η Γενική κρατά χαμηλούς τόνους τονίζοντας (προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) ότι «βρίσκεται σε φάση οργανωτικής αναδιάρθρωσης, προκειμένου να δημιουργηθούν οι δομές που θα υποστηρίξουν τη μελλοντική της πορεία και λειτουργική εξέλιξη και το νέο διοικητικό σχήμα ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από λίγο χρόνο».

Όπως αναφέρεται, «στόχος της τράπεζας είναι να ενισχυθεί με διεθνείς συνεργασίες και για το σκοπό αυτό γίνονται διερευνητικές επαφές, οι οποίες όμως βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v