Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2014

Η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική και τα σχέδια για Finansbank

Η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική και τα σχέδια για Finansbank
ATE Ασφαλιστική: Μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων με ενδιαφερόμενες ασφαλιστικές εταιρείες και funds που εξειδικεύονται στην ασφαλιστική βιομηχανία θα προχωρήσει, όπως ακούμε, το εγχείρημα πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστική.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση ενδιαφέροντος που διενήργησε η UBS ως σύμβουλος πώλησης προκύπτει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ασφαλιστικές και εξειδικευμένα funds, ενώ αντίθετα προσήλθαν ελάχιστα σοβαρά private equity funds.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Δεν αλλάζει τον σχεδιασμό για τη Finansbank η πορεία της τουρκικής λίρας, όπως διαμηνύουν στελέχη του ομίλου.

Η Εθνική ενίσχυσε τις κινήσεις hedging και περιμένει τη βελτίωση των συνθηκών στην Τουρκία για να αποφασίσει τη λύση που θα ακολουθήσει ως προς τη μείωση του ποσοστού της στη Finansbank, που πρέπει να διενεργηθεί ως το 2016.

ΥΓ.: Το deal της Πανγαία ολοκληρώθηκε και τυπικά και το 66% των μετοχών αυτής πέρασε στα χέρια της INVEL. Η δε York Capital εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της INVEL και όχι απευθείας στην Πανγαία.

ΥΓ. ΙΙ: Τη δομή του deal της Πανγαία ζήλεψε, όπως ακούμε, ενδιαφερόμενος επενδυτής για την Trastor. Απαιτείται, όμως, να εισφέρει η Πειραιώς λειτουργικά ακίνητα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v