Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2014

Hill International: Στήριξη made in USA για Ελλάδα

Hill International: Στήριξη made in USA για Ελλάδα

Οι Αμερικανοί στηρίζουν την Ελλάδα και το δείχνουν με πράξεις, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την απόφαση της εταιρείας συμβούλων μηχανικών Hill International για εγκατάσταση στην Αθήνα των κεντρικών γραφείων για Νότια Ευρώπη και Κεντρική Ασία.

Ο αμερικανικός όμιλος, οι μετοχές του οποίου είναι διαπραγματεύσιμες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο στον τομέα της διαχείρισης έργων και επίλυσης διαφορών (μεταξύ εργοληπτών και αρχών ανάθεσης έργων) με 100 γραφεία διεθνώς και προσωπικό 3.800 εργαζομένων.

Το 2013 εκτιμάται πως τα έσοδα της Hill International, που δεν είναι άγνωστη στην Ελλάδα, καθώς εμπλέκεται σε διαγωνισμούς του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), κινήθηκαν κοντά στα 500 εκατ. δολάρια.

Σχεδόν το 50% από αυτά προέρχεται από τις χώρες της Μέσης Ανατολής όπου η εταιρεία ανέλαβε τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση πολύ μεγάλων έργων.

Επίσης, σχεδόν το 50% των εσόδων προέρχεται από ιδιώτες πελάτες, το 34% από ξένες κυβερνήσεις και μόλις το 17% από τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των έργων που ανέλαβε να συντονίσει τον τελευταίο χρόνο περιλαμβάνονται το μετρό του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ομάν κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v