Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2006

H INTRALOT και το σενάριο απ’ τη... Ρωσία!

Γιατί άραγε ”τρέχει” η Intralot, παρά το σχετικά ”κουρασμένο” χρηματιστηριακό κλίμα, το γεγονός ότι το ”Πάμε Στοίχημα” όπως και να ’χει τελειώνει, παρά το ”άδειασμα” στην Ολυμπιακή Λοταρία της Μόσχας (που μετά διετία βαφτίστηκε… ”πιλοτικό πρόγραμμα”) και τα όχι και τόσο αισιόδοξα μαντάτα από πλευράς του εν εξελίξει διαγωνισμού τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ;

Ο Χαμαιλέων αναζήτησε τα αίτια της ”τρεχάλας”, πλην όμως μόνο σενάρια του ήρθαν πίσω.

Ένα απ’ αυτά, και το πιο σοβαροφανές, λέει ότι το Μεγάλο Αφεντικό (Σ. Κόκκαλης) έχει αποφασίσει να παραδώσει τον έλεγχο της τελευταίας εναπομείνασας εταιρίας του στο ίδιο ακριβώς γκρουπ των Ρώσων με τα φουσκωμένα πορτοφόλια, που αγόρασαν τις άλλες δύο (την Intracom Telecom -που ήταν και η ”καρδιά” της Intracom- και τη Hellas On Line). Δηλαδή στη Sistema.

Άλλωστε, έχοντας αποφασίσει να συνεταιριστεί με τη Sistema, τι πιο φυσιολογικό από το να τους πουλήσει και το ”πακέτο” του στην Intralot, ίσως αντιγράφοντας τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε όταν είχε απορροφηθεί η Intrasoft από την Intracom.

Προσοχή όμως, το παραπάνω είναι ένα απλό, αλλά αληθοφανές σενάριο που με υπεραπλουστευμένο τρόπο ”απαντά” στο γιατί στα καλά καθούμενα ”τρέχει” αυτές τις μέρες η Intralot έχοντας χτυπήσει κεφαλαιοποίηση που θα τη ζήλευε και ο υπερτριπλάσιος σε μέγεθος εκ των ξένων ανταγωνιστών της.

Είναι αυτονόητο δε ότι όταν (και αν) ο κ. Κόκκαλης καθίσει σε τραπέζι διαπραγματεύσεων θα ήθελε να έχει το χαρτί του στα ύψη, ώστε να μπορεί να δώσει κι ένα βαρύθυμο discount έτσι επειδή οι Ρώσοι αρέσκονται στο να επιβεβαιώνονται πόσο καλοί διαπραγματευτές είναι!

Εξάλλου και στην περίφημη αποστροφή της ομιλίας του τελευταία στην Κωνσταντινούπολη δεν μίλησε για ”συνεταίρους” στην επιθυμία διεκδίκησης της τουρκικής αγοράς, αρνούμενος όμως να τους κατονομάσει;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v