Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2006

Notos Com: Ο κύβος… ερρίφθη!

Οι παρατηρητικοί θα πρόσεξαν ίσως ότι οι ημερομηνίες στη Δημόσια Πρόταση των βασικών μετόχων για τις υπόλοιπες μετοχές της Notos Com ”τρέχουν”.

Την Παρασκευή που μας πέρασε έληξε η προθεσμία για την υποβολή ανταγωνιστικής Δημόσιας Πρότασης για την εταιρία, ενώ χθες έληξε και το περιθώριο υποβολής βελτιωμένης πρότασης από την ίδια την ”Τραμουντάνα”, μέσω της οποίας έχει ασκηθεί η υφιστάμενη Δημόσια Πρόταση των βασικών μετόχων.

Κοινώς ούτε… ”ανταγωνιστής” προσήλθε, ούτε βελτίωση προέκυψε, όπως ακριβώς είχε προβλέψει η στήλη.

Οπότε το ερώτημα για τον επενδυτή που έχει μετοχές της Notos είναι απλό: Τι έχει να περιμένει αν δεν δώσει τις μετοχές του;

Η απάντηση, αν κρίνουμε από τις Δημόσιες Προσφορές που έγιναν στη Σοφοκλέους, με αντίστοιχο στόχο, δηλαδή την κατοχή του συνόλου των μετοχών και το de-listing της εταιρίας, δεν είναι και τόσο ικανοποιητική.

Στην περίπτωση της HYATT και της ΕΛΑΪΣ, που είναι και λιγότερο ή περισσότερο ”φρέσκες”, δεν έχει υπάρξει καν κάποια προσωρινή εκτίναξη της τιμής προς τα πάνω. Όσοι έχουν μείνει μέσα στις μετοχές αυτές, υφίστανται το λεγόμενο ”κόστος ευκαιρίας”, αφού τα χρήματά τους λιμνάζουν χωρίς να ”δουλεύουν” σε κάποια άλλη τοποθέτηση.

Στην περίπτωση της Crown, όπου η προσφορά έγινε το 2003, υπήρξαν διαστήματα ανόδου, αλλά εκεί είχαμε και εντονότατη, δυναμική θα την χαρακτηρίζαμε, αντίδραση των λοιπών μετόχων, καθώς η τιμή θεωρήθηκε πολύ χαμηλή και η μετοχή ανέβηκε σχεδόν αυτόματα αρκετά πάνω από την τιμή της Δημόσιας Προσφοράς.

Παρ’ όλα αυτά η μετοχή της Crown βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα του… 2003 (με την αγορά να έχει… πετάξει), καθώς όταν ο βασικός μέτοχος έχει την πλειοψηφία και μάλιστα την απόλυτη, έχει αυτό που λέμε… ”και το μαχαίρι και το πεπόνι”, για να ορίζει ”πορεία” ανάλογα με τον στόχο του.

Στην περίπτωση της Notos, η διάρκεια της πρότασης κοντεύει να λήξει, αλλά καμία δυναμική αντίδραση δεν υπήρξε - ίσως διότι η τιμή είναι σημαντικά υψηλότερη από τη μέση τιμή του τελευταίου εξαμήνου και πολύ κοντά στις τιμές-στόχους που είχαν δώσει μεγάλες χρηματιστηριακές.

Kι αυτό, κατά την άποψή μας, προδιαγράφει τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v