Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2006

Και… ”μαϊμού” πιστοποιητικά;

Μια νέα… βιοτεχνία μαθαίνουμε ότι έχει αρχίσει να ανθεί πέριξ της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, με αντικείμενο την παρασκευή ”δικαιολογητικών” ώστε να πιστοποιούνται κάποια πρόσωπα χωρίς εξετάσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ως γνωστόν, πάνω από ορισμένα επίπεδα εμπειρίας και γνώσης παύει για τους επιθυμούντες πιστοποίηση να ισχύει η υποχρέωση εξετάσεων.

Αυτό που φτάνει όμως στα αφτιά της στήλης, από διαφορετικές πηγές, είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να αποκτήσουν βεβαιώσεις εμπειρίας για θέσεις διαφορετικές από αυτές που στην πραγματικότητα κάλυπταν ως τώρα, στις εταιρίες όπου εργάζονται, ακόμη και ”κατασκευασμένα” δείγματα δουλειάς, ώστε να πιστοποιηθούν σε θέσεις στις οποίες ουδεμία εμπειρία και αποδεδειγμένη γνώση έχουν.

Το φαινόμενο αυτό το καταγράφουμε διότι τώρα που η αγορά ανεβαίνει, ”ανοίγει η όρεξη” σε ορισμένους και το 1999-2000 είναι ακόμη νωπό όσον αφορά στα… κατορθώματα διαφόρων που μέσα σε μια νύχτα χρίστηκαν ”συμβουλάτορες”, ”αναλυταράδες” και άλλα συναφή.

Γι’ αυτό άλλωστε και προέκυψε η υποχρέωση πιστοποίησης. Οπότε καλό θα είναι να μη γίνει κι αυτή ”μαϊμού” κι αρχίσει να τρώει… μπανάνες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v