Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 14 2006

Σοφοκλέους και… ”επαναστατική γυμναστική”

Μάλλον άδοξα έληξε η χθεσινή συνάντηση των χρηματιστών (μιλάμε για μερικές… δεκάδες χρηματιστές, όχι αστεία) με την εκτελεστική ηγεσία της ΕΧΑΕ για το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής.

Όχι ότι δεν ήταν ουσιαστική.

Ίσα ίσα που κάποιοι χρηματιστές έμαθαν πράγματα τα οποία, αν καταλάβαμε καλά όσα μας μεταφέρθηκαν, δεν είχαν κάνει τον κόπο να μελετήσουν διεξοδικά.

Κι έτσι, κάποιοι εκπρόσωποι των μεγάλων ΑΧΕ διαπίστωσαν ότι ορισμένες από τις νέες ρυθμίσεις ΔΕΝ είναι προς το συμφέρον τους, ενώ κάποιοι από τους ”μικρότερους” της αγοράς διαπίστωσαν -εξίσου έκπληκτοι με τους πρώτους- ότι έχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με τους ”μεγάλους”!

Βλέπετε, η παρουσίαση από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ και των τριών γενικών διευθυντών του ήταν όντως πληρέστατη.

Το κλίμα ήταν καλό, δόθηκαν κάποιες αμοιβαίες ”υποσχέσεις” για περαιτέρω μελέτη των θεμάτων και γενικώς… ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Κατά τα λοιπά, ”πολύ κακό για το… τίποτα”. Κι όχι ότι αυτό αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν.

Διότι επί της ουσίας όλοι οι χρηματιστές που ασχολούνται γνωρίζουν (και γνώριζαν εξ αρχής) ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα περιθώρια για… διαπραγματεύσεις, παρά μόνο για μικροχειρονομίες καλής θελήσεως, που κι αυτές -προς το παρόν- δεν φάνηκαν.

Οπότε θα ρωτήσετε κι εσείς, γιατί έγινε προκαταβολικά τόσος ντόρος;

Γιατί να πάει σύσσωμος ο χρηματιστηριακός κόσμος σε μια τέτοια συνάντηση, όταν μάλιστα οι αποφάσεις στο Δ.Σ. της ΕΧΑΕ είχαν ήδη ληφθεί;

Διότι την άνοιξη γίνονται εκλογές στο ΣΜΕΧΑ, είναι η απάντηση.

Και σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμη και στην ”τάξη” των χρηματιστών, παρουσιάζονται κρούσματα… ”επαναστατικής γυμναστικής”. Μόνο που είναι κάπως στο πιο… κυριλέ!

Δεν είναι άλλωστε αυτό το μόνο κρούσμα της παρατεταμένης, ως φαίνεται, προεκλογικής περιόδου. Υπάρχουν κι άλλα.

Οι πληροφοριοδότες της στήλης επιμένουν ότι ομάδα χρηματιστών (που έχει πολλές ομοιότητες με την παλαιότερα ονομαζόμενη ”ομάδα Βοϊλή”, ως λένε οι κακές γλώσσες) δραστηριοποιείται εντόνως από τώρα, προκειμένου να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιό της με ονόματα που έχουν ”ειδικό βάρος”.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ομάδα συναντά την καχυποψία της πλειονότητας του κλάδου, καθώς α) τη βαρύνει το παρελθόν, ή αν προτιμάτε τα πενιχρά πεπραγμένα της και β) έχει δώσει την αίσθηση ότι μπορεί να ανήκει σε άλλη ”σημαία” από αυτήν που σηκώνει.

Από την άλλη πλευρά, την άνοδο των τόνων τροφοδοτούν και οι προσωπικές φιλοδοξίες μελών του συνδέσμου, που όπως λέγεται… θυμούνται έτσι ”παλαιότερες εποχές δόξας”.

Υ.Γ.: Εξίσου ”θυελλώδης”, δηλαδή… καθόλου, ήταν επί του πρακτέου και η έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΜΕΧΑ, που προηγήθηκε χρονικά της συνάντησης με την ΕΧΑΕ.

Πριν γίνει, αρκετοί ”υπόσχονταν θέαμα” και ακόνιζαν, υποτίθεται, τα... ξίφη τους. Στη διάρκειά της, όμως, φαίνεται ότι άλλαξαν εντελώς γνώμη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v