Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2014

Ο ΕΟΠΥΥ και το νέο «όπλο» στη μάχη για... στάση πληρωμών!

Ο ΕΟΠΥΥ και το νέο «όπλο» στη μάχη για... στάση πληρωμών!

Θα έχετε προσέξει πως ο καραγκιόζης έχει δύο χέρια άνισα μεταξύ τους. Το ένα -το μακρύτερο- για να εισπράττει και το άλλο -το πιο κοντό- για να πληρώνει.

Όπως λοιπόν ο καραγκιόζης είχε δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με το αν ήταν να πληρώσει ή να εισπράξει, έτσι φαίνεται να συμπεριφέρεται και ο ΕΟΠΥΥ.

Ο συγκεκριμένος Οργανισμός έχει τον δικό του τρόπο να αντιλαμβάνεται τη σχέση «συνεργασίας» με τις ιδιωτικές κλινικές. Για παράδειγμα, πληρώνει όποτε θέλει. Τώρα κοντά μάλιστα, σκέφτεται να αρχίσει να πληρώνει σιγά-σιγά τις υποχρεώσεις του Αύγουστο της περσινής χρονιάς!

Και αυτό όχι σε όλες τις κλινικές, όπως θα δούμε παρακάτω (για τις εξοφλήσεις της περιόδου 2007-2011 ούτε λόγος...).

Πληρώνει όσα θέλει, μέσα από τις διαδικασίες του rebate και του claw back. Αλλάζει τους όρους σύμβασης όποτε θέλει. Για παράδειγμα καλεί άμεσα τις κλινικές να αλλάξουν από τώρα τη σύμβασή τους, αν και αυτή λήγει στο τέλος του έτους.

Πέραν όμως όλων αυτών, την Παρασκευή είχαμε και... νέο επεισόδιο που δείχνει τον τρόπο αντίληψης των πραγμάτων από τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ανακοίνωσε πως θα πληρώσει τον Αύγουστο μόνο σε όσες κλινικές υπέγραψαν συμβάσεις με ελεγκτικές εταιρείες για έλεγχο και εκκαθάριση των απαιτήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ για το 2013.

Η ουσία βέβαια είναι πως η οικονομική πρόταση από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες (που θα πληρώσουν οι κλινικές και όχι ο ΕΟΠΥΥ) υπεβλήθη μόλις την 4η Φεβρουαρίου και κάθε μία κλινική θα πρέπει να υπογράψει ξεχωριστά τη σχετική σύμβαση.

Επειδή λοιπόν οι κλινικές δεν πρόλαβαν να υπογράψουν μέσα σε 3-4 ημέρες μετά την υποβολή των προτάσεων, δεν θα εισπράξουν (ούτε τώρα) τα βερεσέδια του... Αυγούστου του 2013!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v