Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2014

«Απεξάρτηση» από το κράτος ψάχνει ο διαχειριστής ενέργειας

«Απεξάρτηση» από το κράτος ψάχνει ο διαχειριστής ενέργειας

Να αποδεσμευτεί η σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο ηλεκτρικού από την πολεοδομική, δασική, αρχαιολογική, φορολογική, βιομηχανική και άλλη μη σχετική νομιμότητα,ζητά από την κυβέρνηση η ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο.

Όπως μαθαίνει ο ΧΑΜ, σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΚΑ, το οποίο με τη σημερινή του διάρθρωση εκτιμάται ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγαλύτερο μέρος από τις θεσμικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες.

Μάλιστα ανώτατα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ χαρακτηρίζουν παγκόσμια πρωτοτυπία την εμπλοκή μιας εταιρείας που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των καταναλωτών ηλεκτρικού σε θέματα αρμοδιότητας κρατικών φορέων και νομιμότητας διαδικασιών.

Η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, που συμπληρώνει δύο χρόνια ύπαρξης ως ανεξάρτητος φορέας, έχει θέσει ως στόχο να λειτουργεί η εταιρεία πλήρως με τους κανόνες των Ανωνύμων Εταιρειών, αποδεσμευμένη από τις διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Δημοσίου.

Ο ΧΑΜ εύχεται ολόψυχα ο στόχος να επιτευχθεί αρκεί η διοίκησή της να οπλιστεί με ιώβεια υπομονή, να κάνει γερό στομάχι και να μάθει να αντιπαρατίθεται με τα κάθε είδους «μανδαρινάτα» εντός και εκτός Δημοσίου, προκειμένου να αποδεικνύει τα αυτονόητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v