Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2006

Mπαλάφας: Μια αύξηση για... κλάματα!

Η επένδυση στην κατασκευαστική εταιρία Μπαλάφας αποδείχθηκε τελικά επ…έκδυση.

Όταν η μετοχή κατρακυλούσε, η διοίκηση της τότε εισηγμένης δήλωνε ότι όλα βαίνουν καλώς. Είχε μάλιστα προχωρήσει και σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών προκειμένου να ”στηριχτεί η μετοχή”. Έλα όμως που όπως φάνηκε, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι βασικοί μέτοχοι… πουλούσαν!

Τέλος πάντων, η μετοχή αποσύρθηκε από το ταμπλό, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 4,7 εκατ. ευρώ και με παράλληλη προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (13 νέες στις 10 παλαιές προς 36 ευρωλεπτά).

Η δική μας πληροφόρηση σταμάτησε εκεί για μεγάλο διάστημα.

Μέχρι που λάβαμε τηλεφωνήματα από επενδυτές, οι οποίοι μας είπαν ότι από την αύξηση κεφαλαίου όχι μόνο δεν προέκυψε στρατηγικός εταίρος, αλλά συγκεντρώθηκαν κάτι λιγότερο από 100… χιλιάδες ευρώ, όλα από μικρομετόχους, καθώς ούτε ο κ. Μπαλάφας συμμετείχε στην έκδοση!

Κι ενώ –όπως ισχυρίζονται- είχαν υποσχεθεί στους μικρομετόχους που συμμετείχαν στην έκδοση ότι σε περίπτωση μη κάλυψης θα τους επιστρέφονταν τα χρήματα, ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε.

Οι μέτοχοι, λοιπόν, αυτοί φοβούνται ότι θα χάσουν και τα πρόσθετα κεφάλαια που κατέβαλαν στην αύξηση κεφαλαίου, ενώ κάποιοι εξ αυτών ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Μάταια προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε για το θέμα από την εταιρία στην οποία απευθυνθήκαμε δύο φορές.

Ακόμη περιμένουμε την ανταπόκριση του υπευθύνου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v