Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2006

”Καρχαρίες” στον αμερικανικό… ωκεανό!

Μιλάμε για δικηγόρους-καρχαρίες που προφανώς έχουν μυριστεί... αίμα στην περίπτωση της TOP Tankers και τρέχουν να πάρουν τον καλύτερο ”μεζέ”.

Τι προηγήθηκε όμως;

Η TOP Tankers μπήκε στο NASDAQ το 2004 κι ακολούθησε μια εντυπωσιακή πορεία ανόδου που κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, ο ουρανός άρχισε να συννεφιάζει όταν η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε στο τέλος Νοεμβρίου την παραίτηση των ορκωτών της (Ernst & Young) κατόπιν διαφωνίας για τον λογιστικό χειρισμό του sale and lease back που έκανε η TOP Tankers σε 13 πλοία, λίγους μήνες πριν.

Το πιο περίεργο όμως είναι ότι η ίδια η εταιρία γνωστοποίησε στη συνέχεια ότι θα αναπροσαρμόσει τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε για το τρίμηνο και το εξάμηνο του 2006, ακολουθώντας το ”σκεπτικό” των ορκωτών και μειώνοντας τα κέρδη της!

Μια ιδέα για το κατηγορητήριο που επικαλούνται τα δικηγορικά γραφεία δίνει μία από τις σχετικές ανακοινώσεις, αυτή της δικηγορικής εταιρίας Kahn Gauthier Swick LLC.

Όπως ισχυρίζονται, μέσω των λογιστικών χειρισμών καταρχήν ”φούσκωσε” τεχνητά η τιμή της μετοχής TOP Tankers. Κι ακόμη, μοιράστηκαν στους μετόχους υπέρογκα μερίσματα ύψους 7,5 δολαρίων ανά… μετοχή, εκ των οποίων 40 εκατ. δολάρια κατέληγαν στους ίδιους τους κατηγορουμένους.

Μεταξύ άλλων δε αναφέρουν ότι υπήρξε και πώληση 900.000 μετοχών από την εταιρία Kingdom Holdings, που ανήκει στην οικογένεια του κ. Ευάγγελου Πιστιόλη, ενόσω -όπως υποστηρίζουν- υπήρχαν στην κατοχή των κατηγορουμένων σημαντικές δυσμενείς πληροφορίες για την εταιρία.

Μεγάλες φουρτούνες, λοιπόν, για τον κ. Πιστιόλη και την εταιρία του και μάλιστα στον ”ωκεανό” της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς που έχει καταπιεί… υπερωκεάνια τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v