Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2014

Eurobank: Προβλέψεις «έκπληξη» για το τέταρτο τρίμηνο

Eurobank: Προβλέψεις «έκπληξη» για το τέταρτο τρίμηνο

Αύριο Παρασκευή η Eurobank ανακοινώνει τα αποτελέσματα χρήσης 2013. Και όπως ακούμε οι οικονομικές καταστάσεις θα κρύβουν εκπλήξεις.

Η μεγαλύτερη εξ αυτών είναι οι πολύ υψηλές προβλέψεις τις οποίες σχημάτισε στο δ΄ τρίμηνο σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα. Το ύψος τους ακούγεται ότι ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ καθώς η Eurobank προχώρησε σε έλεγχο απομείωσης χαρτοφυλακίου δανείων.

Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013 η Eurobank σχημάτισε προβλέψεις 1,26 δισ. ευρώ και στις 30/9 είχε συντελεστή κάλυψης 50%.

Το ύψος των συσσωρευμένων προβλέψεων στις 30/9 ανερχόταν σε 7,4 δισ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 14% του συνόλου των χορηγήσεων.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν το ποσοστό των συσσωρευμένων προβλέψεων ως προς το σύνολο των δανείων θα ξεπεράσει το 16%, πλησιάζοντας τα επίπεδα όπου εκτιμάται ότι θα βρεθούν η Alpha και η Πειραιώς στα τέλη του 2013 (18%).

Ταυτόχρονα η Eurobank κάνει το πιο μεγάλο βήμα για να βελτιώσει την ορατότητα των επενδυτών εν όψει της αύξησης κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v