Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2006

Εργα για λίγους, προβλήματα για τους... πολλούς

Κάθε έργο που ανατίθεται στον κλάδο των κατασκευών έχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον ανάδοχο που το αναλαμβάνει, αλλά και για το ποιοι διεκδικητές θα μείνουν... ”με την αίτηση στο χέρι”…

Στην περίπτωση του Ε-65 (έργο αξίας 1,5 δις ευρώ), όλα δείχνουν ότι το αναλαμβάνει η Hellenic Autopistas στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η ΓΕΚ με 33%.

To Ε-65 (Άξονας Κεντρικής Ελλάδας) όμως, ήταν το μόνο ουσιαστικά μεγάλο αυτοχρηματοδοτούμενο έργο που διεκδικούσαν η Αττικάτ και η Προοδευτική, το οποίο ως φαίνεται το χάνουν.

Ίσως γι’ αυτό και η τιμή των μετοχών τους έχει ακολουθήσει πτωτική τάση κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε μια περίοδο όπου οι μεγάλες εταιρίες του κλάδου σημείωσαν άνοδο στο ταμπλό.

Όσο για τις υπόλοιπες μεγάλες συμβάσεις που εκκρεμούν προς ανάθεση μέσα στο 2007, αυτές θα μοιραστούν κυρίως μέσω των 4-5 μεγάλων εταιριών του κλάδου.

Το μέλλον για τις μικρές κατασκευαστικές, προβλεπόταν εδώ και αρκετά χρόνια δύσκολο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μια... προφητική δήλωση του κ. Κ. Μπαλάφα (βασικού μετόχου της ομώνυμης πρώην εισηγμένης και νυν μάλλον χρεοκωπημένης κατασκευαστικής), που έγινε το 2003: ”και μετά το 2004, θα φανεί ποιοι είναι ικανοί να μετεξελιχθούν και να συνεχίσουν”…

Καλά τα έλεγε, αλλά τίποτα δεν έκανε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v