Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 11 2007

ΓΕΒ: Αν σας αρέσουν τα ”μικρά” που δεν έτρεξαν

Χθες αναφερθήκαμε σε περιφερειακές μετοχές που ”δεν έχουν τρέξει”, αρχίζοντας ενδεικτικά από την περίπτωση της Κρι-Κρι. Σήμερα θα συνεχίσουμε με ένα ακόμη παράδειγμα, τη Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας (ΓΕΒ).

Η εισηγμένη έκλεισε χθες στα 81 λεπτά, έχοντας κεφαλαιοποίηση 19,48 εκατ. ευρώ και κέρδη 2005 1,34 εκατ. (P/E 14,5). Στο εννεάμηνο του 2006 εμφάνισε αυξημένο τζίρο και χαμηλότερα κέρδη λόγω έκτακτης φύσεως δαπανών. Δεν αποκλείεται όμως το ενδεχόμενο η ψαλίδα αυτή να καλύφθηκε ήδη μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Τα ίδια κεφάλαια της ΓΕΒ ανήλθαν στις 30/9/2006 στα 18,33 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται με δείκτη P/BV στο 1,06 (μόλις 6% πάνω από τη λογιστική της αξία), παρά το ότι πρόκειται για εμπορική εταιρία.

Πέρυσι διένειμε μέρισμα 3 λεπτών ανά μετοχή, πράγμα που αν επαναληφθεί και φέτος θα οδηγήσει σε μερισματική απόδοση της τάξεως του 3,7%.

Το μεγαλύτερο μέρος των σχεδιαζόμενων επενδύσεων τελειώνει ουσιαστικά μέσα στο 2007. Μεταξύ αυτών και ο αποθηκευτικός χώρος στη Θεσσαλονίκη, με απώτερο στόχο την επίτευξη μεγαλύτερων πωλήσεων τόσο στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και στα Βαλκάνια.

Κι ερχόμαστε τώρα στο μέτωπο των προοπτικών.

Ο όγκος εργασιών της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των επενδύσεων (μεγάλα έργα, οικοδομική δραστηριότητα, μονάδες παραγωγής ενέργειας, κ.λπ.) εμφανίζοντας ανάλογη κυκλικότητα με αυτή των κατασκευαστικών εταιριών, αν και με χαμηλότερες διακυμάνσεις.

Τώρα λοιπόν που τα μεγάλα έργα, μόλις από το δεύτερο εξάμηνο του 2006, ξεκίνησαν να ανατίθενται, όλα δείχνουν ότι το περιβάλλον που δημιουργείται για τα επόμενα χρόνια στον κλάδο είναι θετικό.

Κι επίσης, για να το τελειώσουμε, η εισηγμένη κατέχει γύρω στο 5% της αλυσίδας παιδικών ειδών Λητώ, που βαδίζει προς το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Αν σας αρέσουν τα ”μικρά χαρτιά” που δεν έχουν τρέξει, μελετήστε τη περισσότερο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v