Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 11 2007

H Marfin, το... MIG και η Σοφοκλέους

Mπορεί τα αρχικά της ”νέας” Marfin Financial Group να προκύπτουν από το Marfin Ιnvestment Group, ωστόσο δεν παύουν να φέρνουν μονομιάς στο νου τα διάσημα μαχητικά αεροσκάφη MIG που αποτελούν, σε διάφορους τύπους, την κορωνίδα της ρωσικής (και παλαιότερα της σοβιετικής) πολεμικής αεροπορίας.

Και όντως, η είδηση για την αύξηση των 5 δισ. ευρώ έπεσε ως… βόμβα πολλών μεγατόνων στους επιχειρηματικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους της Αθήνας.

Ήδη από χθες πολλοί χρηματιστηριακοί παράγοντες έβγαλαν μολύβι και χαρτί προσπαθώντας να υπολογίσουν ποιες εισηγμένες και από ποιους κλάδους θα μπορούσαν να είναι εντός βεληνεκούς του… MIG

Τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, υγεία, real estate και ό,τι άλλο βάζει ο… νους, αρχίζουν να βρίσκονται ”εντός πεδιάς” όταν υπάρχουν τέτοια κεφάλαια ικανά να συναγωνιστούν τα μεγάλα διεθνή private equity funds.

Και όταν ορισμένοι ήδη από χθες έκαναν και… αθροίσεις για να δουν το συνολικό ”εκπέτασμα” της Marfin Popular μαζί με την MIG.

Γι’ αυτό κι εμείς δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της… κολοκυθιάς.

Υπάρχει και μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή που έχει γενικότερο ενδιαφέρον για την αγορά μας.

Μετά την Εθνική που απέδειξε ότι υπό τους σωστούς όρους και προϋποθέσεις μια εταιρία μπορεί να αντλήσει τεράστια κεφάλαια, όντας εισηγμένη στη Σοφοκλέους και όχι σε κάποια ”κεντρική” αγορά, έρχεται τώρα και η Marfin.

Που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη ζητώντας το ποσό των 5 δισ. ευρώ, ποσό ”μυθικό” για τα παλαιότερα ελληνικά δεδομένα.

Κι αυτό είναι δείγμα ”πίστης” στις δυνατότητες της Σοφοκλέους, που μέσα από κινήσεις σαν αυτές της Εθνικής και της Marfin, μπορεί να προσελκύει ολοένα και περισσότερους διεθνείς επενδυτές.

Αρκεί να υπάρχει πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς και όχι ηττοπάθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v