Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2007

Axon: Η εφεύρεση, οι προσδοκίες & οι προϋποθέσεις

Από αλλού τελικά περίμεναν στην πιάτσα τις εξελίξεις στον όμιλο Axon Συμμετοχών και, επί του παρόντος τουλάχιστον, από αλλού φαίνεται να έρχονται.

Έτσι, ενώ δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα μεγάλο deal στον χώρο της υγείας, δρομολογούνται αξιοσημείωτα πράγματα στον χώρο των αμυντικών εξοπλισμών.

Εκεί τα πράγματα είναι αρκετά φιλόδοξα, αλλά κάτω από προϋποθέσεις.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχουν δύο εταιρίες με το όνομα Sοukos (ο κ. Σούκος είναι εφευρέτης, μεταξύ άλλων, και μιας βαφής που προφυλάσσει τα άρματα από τα ραντάρ του εχθρού).

Η Soukos Ρομποτική έχει υπογράψει σύμβαση για την πώληση αυτής της πατέντας με την αμερικανική Raytheon και από τα έσοδα της Sοukos Ρομποτική η Axon Συμμετοχών θα εισπράξει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σημαντικού ύψους προμήθεια.

Υπάρχει βέβαια και η Soukos Υψηλής Τεχνολογίας, στην οποία πέρα από τον εφευρέτη συμμετέχει και η Axon Συμμετοχών μέσω της θυγατρικής της Sonak.

Η εισηγμένη λοιπόν Axon Συμμετοχών προσδοκά σημαντικά έσοδα από τη δραστηριότητα και των δύο εταιριών σχετικά με την εφεύρεση του κ. Σούκου.

Το ύψος των προσδοκώμενων εσόδων μπορεί να είναι μεγάλο, ωστόσο για να πραγματοποιηθούν προαπαιτείται ουσιαστικά η επιτυχία των δοκιμών του, τόσο από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από την αμερικανική Raytheon, οι οποίες αναμένεται να γίνουν μέσα στο προσεχές δίμηνο.

Κάποιες ”κακές γλώσσες” βέβαια υποστηρίζουν ότι η εφεύρεση δοκιμάστηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας και ”γύρισε πίσω”, καθώς διαπιστώθηκαν ατέλειες και παραλείψεις.

Κύκλοι, πάντως, προσκείμενοι στον όμιλο Λιακουνάκου υποστηρίζουν ότι τέτοιες εξελίξεις είναι πολύ συνηθισμένες σε τόσο σύνθετα έργα και ότι οι όποιες ατέλειες υπήρχαν, έχουν πλέον διορθωθεί. Ίδωμεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v