Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2014

Σφηνάκια για Αστέρα, Κέκροψ και ΚΡΕΚΑ

Σφηνάκια για Αστέρα, Κέκροψ και ΚΡΕΚΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ: Με ενδιαφέρον αναμένεται η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του Αστέρα στις 10 Απριλίου, καθώς πέρα από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως πιθανόν να υπάρξει άτυπη ενημέρωση γύρω από την «επόμενη μέρα» των μετοχών μειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της μειοψηφίας σήμερα κυμαίνεται κάπου στο 15% και πιθανότατα θα μειωθεί ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που οι νέοι ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην εισηγμένη.

Μικρομέτοχοι έχουν εκφράσει το αίτημα να υπάρξει εθελοντική δημόσια πρόταση από τον βασικό μέτοχο, με σκοπό να διατεθούν και οι δικές τους έναντι ιδίου τιμήματος με το οποίο αγοράστηκαν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.

Τιμήματος που είναι αρκετά υψηλότερο από την τρέχουσα αποτίμηση του τίτλου στο ταμπλό του Χ.Α.

 

ΚΕΚΡΟΨ: Διεξήχθη χθες η ακροαματική διαδικασία από την έκβαση της οποίας (η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες) θα προκύψει αν τελικά μια πολύ μεγάλη έκταση θα αποτελέσει οριστικά ιδιοκτησία της εισηγμένης εταιρείας Κέκροψ.

Ο πραγματογνώμονας πάντως έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της εισηγμένης.

 

ΚΡΕΚΑ ΚΑΙ «ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ» ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Μπαράζ αιτημάτων από επιχειρήσεις των νομών Δράμας και Καβάλας (μεταξύ των οποίων και της εισηγμένης ΚΡΕΚΑ) προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μειωθούν τα επιτόκια στα δάνεια που είχαν λάβει με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Τα δάνεια αυτά που είχαν ληφθεί την προηγούμενη δεκαετία για να βοηθήσουν (υποτίθεται...) τις εταιρείες των συγκεκριμένων νομών οδηγούν σήμερα σε επιτόκιο κοντά στο 9%!

Φανταστείτε και να ήθελαν να τις κλείσουν, με τι επιτόκιο θα τις χρέωναν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v