Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2014

Τα ντεσού για Praktiker και η πρεμούρα των τραπεζών

Τα ντεσού για Praktiker και η πρεμούρα των τραπεζών

PRAKTIKER: Στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ ανέρχεται, όπως ακούει η στήλη, το τίμημα για την εξαγορά της Praktiker Hellas από τη Fairfax.

Αν οι πληροφορίες ισχύουν τότε η Fairfax έκανε ένα από τα ελάχιστα distressed deals και μάλιστα την ώρα που η οικονομία δείχνει να αλλάζει σελίδα καθώς η Praktiker Hellas, παρά την εκκαθάριση της μητρικής, πέτυχε να διατηρήσει ισχυρή τη δραστηριότητά της.

Το fund προτίθεται να διατηρήσει το υφιστάμενο management της εταιρίας και να την ενισχύσει με το αναγκαίο κεφάλαιο κίνησης.

Τέλος θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί ο κατάλογος των εγχώριων προμηθευτών της αλυσίδας.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ: Περίπου στα 49 δισ. ευρώ ανερχόταν στο τέλος του 2013 η ονομαστική αξία ομολόγων με εγγύηση Δημοσίου, που είχαν εκδώσει οι ελληνικές τράπεζες, βάσει των στοιχείων του προϋπολογισμού.

Παρότι ένα μέρος μόνο των παραπάνω ομολόγων χρησιμοποιείται σήμερα για άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ, θα πρέπει και αυτό να αντικατασταθεί, καθώς από την 1η Μαρτίου 2015 η ΕΚΤ θα σταματήσει να δέχεται τα παραπάνω ομόλογα ως ενέχυρο για χορήγηση ρευστότητας

Εξ ου και μετά την Πειραιώς θα βγουν στις αγορές για να δανειστούν η Alpha Bank και η Εθνική. Η Eurobank θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v