Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2014

Κίνδυνος για ηχηρό default στα πετρελαιοειδή!

Κίνδυνος για ηχηρό default στα πετρελαιοειδή!

Έντονα προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Χαμαιλέοντα, μία από τις παλαιότερες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Προβλήματα είχε και πριν ξεσπάσει η κρίση. Ήταν όμως αντιμετωπίσιμα σε μεγάλο βαθμό

Ωστόσο όσο βάθαινε η κρίση με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και τη συμπίεση των περιθωρίων, φάνηκε ότι η εταιρεία δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει, με τις τράπεζες να έχουν κλειστές τη στρόφιγγα χρηματοδότησης.

Όπως μαθαίνουμε, τις τελευταίες μέρες λόγω υψηλών ανοιγμάτων προς προμηθευτές, αντιμετωπίζει αδυναμία στην αγορά καυσίμων για την τροφοδοσία των πρατηρίων της. Και υπό τις παρούσες συνθήκες η έκδοση εγγυητικών δεν είναι ούτε εύκολη ούτε και φθηνή υπόθεση. Όπως λένε άνθρωποι του κλάδου, ο κίνδυνος σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι το πρόβλημα να αυτοτροφοδοτείται, αφού η αδυναμία τροφοδοσίας των σημείων πώλησης στερεί από την εταιρεία ρευστότητα απαραίτητη για να κάνει τις αγορές.

Εμείς ευχόμαστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος, αν και πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, αν είχαν αξιοποιηθεί στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν ευκαιρίες εισόδου επενδυτών στο κεφάλαιο της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v