Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 15 2014

Σφηνάκια για Εθνική, Citibank και Attica Group

Σφηνάκια για Εθνική, Citibank και Attica Group

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στα 2,6 ευρώ διαμορφώνεται σύμφωνα με αναλυτές το book value της τράπεζας με βάση τα αποτελέσματα του 2013.

Αν όμως συνυπολογισθεί και ο αναβαλλόμενος φόρος ύψους 1,8 δισ. ευρώ που δεν έχει αναγνωρίσει λογιστικά η Εθνική, το αναπροσαρμοσμένο book value διαμορφώνεται ανά μετοχή στα 3,2 ευρώ.

Πρόθεση των ξένων επενδυτικών τραπεζών που επιδιώκουν να αναλάβουν ανάδοχοι της αύξησης είναι η τιμή της διάθεσης να βγει κοντά στο book value.

 

CITIBANK: Είναι γνωστό ότι τα καταστήματα και άλλα στοιχεία ενεργητικού της Citibank στην Ελλάδα οδεύουν για πώληση, καθώς η αμερικανική τράπεζα με ιστορία 50 χρόνων στη χώρα μας αποσύρεται. Εν όψει της εξέλιξης αυτής, η εταιρεία εφαρμόζει προγράμματα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό.

Φαίνεται όμως ότι για κάποιους, όχι υψηλά ιστάμενους, η περίσταση αξιοποιείται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Μη αρεστά στελέχη, που δεν δέχονται να αποχωρήσουν οικειοθελώς, ωθούνται στην έξοδο με διαδικασίες που δεν συνάδουν με τα ήθη της συγκεκριμένης τράπεζας. Το θέμα είναι αν η διοίκησή της γνωρίζει τις μεθοδεύσεις αυτές.

 

ATTICA GROUP: Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν στην Attica για να ικανοποιήσουν την ισχυρή ζήτηση για εισιτήρια εν όψει της εξόδου του Πάσχα.

Εκεί που τα προηγούμενα χρόνια έβγαζαν ένα ή δύο έκτακτα δρομολόγια τη Μεγάλη Παρασκευή, φέτος έχουν ήδη ανακοινώσει και έκτακτα δρομολόγια για Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Τετάρτη.

Βγήκαμε στις αγορές και πήραμε τα... νησιά.

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Η κυρία Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη ,σύζυγος του προέδρου του ΣΜΕΧΑ, αναμένεται να είναι μία από τις υποψήφιες ευρωβουλευτές της Ν.Δ., καθώς αποδέχτηκε σχετική πρόταση που της έγινε.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση της επίσημης λίστας των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v