Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2007

Φήμες στο τραπεζικό… ”πολύγωνο”

Εξαιρετικά έντονη ήταν και παραμένει η φημολογία που κυκλοφορεί στην αγορά γύρω από τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο.

Αναμφίβολα, ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα με τις προσφορές της MPB στην Κύπρο μάλλον βγάζει ”εκτός παιδιάς” τα σενάρια και τις πληροφορίες περί αναζήτησης ”λευκού ιππότη” εντός ελλαδικού χώρου, από την πλευρά της Τράπεζας Κύπρου.

Τι να τον κάνει τον εκτός έδρας ιππότη, όταν έχει σχεδόν κάθε επίγεια και… επουράνια ”εξουσία” να την προστατεύει εντός έδρας!

Μας μένουν όμως οι ελληνικές τράπεζες. Χθες είχαμε και… imported φήμες από το εξωτερικό (ίσως και να πρόκειται περί… εξαγωγής με στόχο την επανεισαγωγή) για swap μετοχών μεταξύ Αlpha και Eurobank.

Ενδιαφέρον το σενάριο, αλλά οι πηγές μας στην Alpha Bank καθόλου δεν το επιβεβαίωσαν. Oχι γιατί δεν έχει λογική, αλλά γιατί δεν έχει υπάρξει, όπως μας είπαν, καμία τέτοια επαφή.

Τουλάχιστον ως τώρα.

Κάποιοι άλλοι, ψάχνουν από τώρα την επόμενη κίνηση στο… ”σκάκι” του Βγενόπουλου, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Υπάρχουν, άλλωστε, όπως επισημαίνουν, τρόποι για να κάνει αυτά που θέλει μια εταιρία-στόχος (κατά τον νόμο περί προσφορών της Κύπρου), αρκεί να έχει απόφαση της συνέλευσής της.

Ορισμένοι πάλι περιμένουν να δουν πώς ακριβώς θα εξελιχθεί η τακτική της Πειραιώς σε σχέση με την –μισοτιμής μεν, ”φιλική” δε- προσφορά της για την MPB, που είναι πλέον και η μόνη.

Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε ασφαλώς κατά τη σημερινή παρουσίαση της συγκεκριμένης προσφοράς στους αναλυτές και στους χρηματιστές του ΣΜΕΧΑ, μια και η Πειραιώς αποδέχτηκε άμεσα τη χθεσινή ανοιχτή πρόσκληση Μωραϊτάκη.

Άλλοι, τέλος, κοιτούν προς την πλευρά της Εθνικής, απορώντας διότι φαίνεται να παρατηρεί ψιλοαδιάφορη τα τεκταινόμενα. Κι όμως, αγαπητοί μου, αυτό κάνει.

Εντάξει, η προοπτική ενός deal που δυνητικά θα την έφερνε δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση και σε ορισμένα μερίδια αγοράς δεν την αφήνει αδιάφορη, ωστόσο προτιμά να κοιτάει προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα.

Κι όταν λέμε έξω, δεν εννοούμε την Κύπρο, εννοούμε πιο… έξω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v